OLASZORSZÁG.

Teljes szövegű keresés

OLASZORSZÁG.
Róma. Hir szerint a pápa nem rég folyamodott a franczia kormányhoz, adna neki egy kis sereget a belső csendesség helyreállitására. Erre Cavaignac sajátkezüleg irott levelében figyelmezteti Piust, hogy Austriának közbenjáróságot ajánlva, franczia sereg szállítása a Romagnába kétségtelenül ellenszenvet szülne, s gyanúsításra adna okot Bécsben. Az egész levél igen kitérőleg van írva, és a fegyveres beavatkozásról csak homályosan nyilatkozik.
Az itteni népegyesületek most szózatokat bocsátottak egész Európába szét, s különösen az olasz fejedelmekhez, hogy a nép semminemü békekötést vagy egyességet el nem fogad, ha csak általa egész Olaszország minden idegen uraság alól föl nem szabadíttatik.
A Rossi ministeriuma nem igen látszik nagy szabadelműséget tanúsítni, mert mindenütt visszahelyzi a nem rég elmozdított cardinálokat a legatiókba. A rendőri ministerség a belügyibe olvasztatott, s az érczpénz kivitelének tilalma már ismét eltöröltetett.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem