Az Iparműkiállitásról.

Teljes szövegű keresés

Az Iparműkiállitásról.
A rendező bizottmány e napokban azon kérelemmel járult ő cs. k. Fenségéhez az ország Nádorához, hogy az iparmükiállitásnak, mint a hazai ipar és szorgalom hű tükrözetének megnyitását azon minden hazafi kebelben hálát ébresztő pártfogásánál fogva is, mellyel a honi ipar előmenete iránt viseltetik, fenséges személyének jelenlétével valóságos nemzeti ünneppé szentelni méltóztatnék: Ő Fensége e kérelem teljesitését a hazai közügyek iránt minden alkalommal tanusitott rokonérzelemmel kegyes volt megigérni, s miután ő Fensége a rendezés elkészülte iránt felkérő bizottmány által arról értesült. hogy a kiállitás f. augustus hónap 10-én már a megnyitásra teljesen készen álland: csupán csak magas parancsától függ a megnyitás napja s órája, mit is az emlitett nap után legközelebb reménylünk, s miről a közönség ideje korán értesülend.
Megfognak egyszersmind a rendező bizottmány határozatánál fogva az országos kormányszékek megyei és testvér fővárosi hatóságok is alázatosan kéretni, hogy e szivet emelő nemzeti ünnepély diszesitéséhez ő cs. kir. Fenségének kiséretében különösen buzditó jelenlétükkel hozzá járulni méltóztassanak. Pesten 1846. august 6-án.
Wargha István, az iparegyesület aligazgatója.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem