ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 52. § (1) bekezdésére tekintettel ezt az ügyrendi vitát befejezettnek nyilvánítom. (Taps az MSZP padsoraiban.) Tudniillik az idézett paragrafus azt mondja, hogy a napirendet vagy a tárgyalt napirendi pontot érintően bármelyik képviselő bármikor... A képviselő úr olyan témát említett, amely nincs napirenden, tehát tulajdonképpen ezt az ügyrendi vitát nem is lett volna szabad elkezdeni.
De mivel van egy olyan gyakorlatunk, hogy a napirend előtti viták utózöngéjeként, a napirend megszavazásakor, ügyrendi kérdésben szót adunk, ezért adtam szót a képviselő úrnak - tehát tulajdonképpen ez nem is egy ügyrendi javaslat. Én azonban, mivel itt elhangzott pro és kontra érv, fenntartom eredeti javaslatomat, miszerint ezt az indítványt a házbizottság elé fogom terjeszteni, és a házbizottság állásfoglalása alapján szétosztom, ha úgy dönt a házbizottság; ha úgy dönt, hogy nem, akkor nem osztom szét.
De egyébként természetesen minden képviselőtársunknak lehetősége van, hogy lekérje a szavazási eredményeket, akár '90-ben történt, akár későbben. Tehát megismerheti azt, hogy ki hogyan szavazott. Ehhez mindenkinek joga van. Ennek tudatában most tényleg 15 perc szünet következik.
(Szünet: 17.21 - 17.40
Elnök: G. Nagyné dr. Maczó Ágnes
Jegyző: Dr. Kávássy Sándor)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me