ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Képviselő Úr! A Házszabály szerint nincs jogom elrendelni szünetet a következő ok miatt. (Közbeszólás: Ügyrendi javaslat volt!) A Házszabály 45. §-ának (3) és (4) bekezdése világosan kimondja, a (4) bekezdést mondanám először: "A kormány tagja vagy a helyettesítésre jogosult személy akkor is köteles részt venni az Országgyűlés ülésén, ha a napirenden levő törvényjavaslat, határozati javaslat vagy jelentés az ő feladatkörét érinti." - ezt mondja a (4) bekezdés. De azt mondja a (3) bekezdés: "Az (1) bekezdésben felsorolt vagy a helyettesítésre jogosult személy távollétében - ha napirenden lévő önálló indítványok előterjesztője - jelen esetben Varga Mihály államtitkár úr - az indítványt az Országgyűlés nem tárgyalhatja." Tehát gyakorlatilag az előterjesztő itt volt, az előző évek gyakorlata is mindig ez volt, ezért nem bocsátom ügyrendi vitára, és nem rendelek el szünetet. (Dr. Kis Zoltán: Elnök úr sajnos nem jogász! - Zaj.)
Soron következik Balsai István képviselő, MDF, megadom a szót. Tessék, Balsai István képviselő úré a szó. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban. - Varga Mihály: Éljen az elnök úr! - Zaj.) Balsai István képviselő úré a szó, tessék! (Zaj.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit