DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a paksi erőmű Magyarországon kivételes helyzetben van, hiszen egyetlen, jelenleg még egyetlenegy ilyen az országban, és az ott alkalmazott dolgozóknak nagyon hosszú képzési ideje mellett nagyon nagy felelőssége van a végzett munkáért. Ezért, képviselő asszony, a legkisebb fiú jelenleg az országos átlagnak a négy-hatszorosát keresi, tehát azért olyan nagyon árvafiú-helyzetben nincsenek.
Félreértés ne essék! Az általuk végzett munka is kivételes, de az általuk eddig kapott bér is kivételes volt. (Egy hang: Így van!) Éppen ezért egyébként a 30 százalék - mindenütt hangsúlyoztuk, hogy - átlag, van, ahol több. Például a postánál ez 34 százalék, mert ők viszont messze az országos átlag alatt keresnek. De félreértés ne essék, nem lehet egymáshoz viszonyítgatni. Nyilvánvaló, hogy a paksiakat a saját munkájukhoz, a volánosokat, a mozdonyvezetőket vagy a postásokat a saját munkájukhoz kell mérni.
Amire szeretném a figyelmet felhívni, és amiben a segítséget kérni, a tárgyalások folynak. Higgadtságot kérek mindenkitől, a tárgyalások folynak, és bízom benne, hogy az ország többi vállalatához hasonlóan az MVM-mel és Pakssal is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) eredményes bértárgyalásokat tudunk folytatni. Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť