DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Megtudtuk azt, hogy 2010 óta 78 ezer kisbaba született külföldön. A magyar kisbabák 15 százaléka külföldön születik. Ennél még ijesztőbb az a demográfiai adat, hogy az évszázad közepére körülbelül 7 millió ember lesz Magyarországon, az évszázad végére pedig 4,5 millió ember.
Nem erről, csak ennek kapcsán szeretnék kérdezni. Előfordult már, hogy önök észrevettek valódi problémákat. Ennek az szokott lenni az eredménye, hogy kitalálnak rá egy jó kis európai uniós programot. Egy ilyen európai uniós programról szeretném kérdezni a véleményét, annak néhány költéséről, tehát nem a demográfiai kérdésekről, hanem erről a három költésről.
A Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egy már megszüntetett, beszántott intézete 10 milliárd forintot költött el elvileg ezeknek a kérdéseknek vagy problémáknak a megoldására. Három költésről kérdezném a véleményét. Az egyikben 20 millió forintot adtak egy műkörömépítéssel foglalkozó kft.-nek arra, hogy a programba jelentkező szakembereket elő-minősítse. Aztán adtak egy rendezvényszervező cégnek - rendezvényszervezés van beírva a cégnek, mással nem is foglalkozik; de valószínűleg ezzel sem foglalkozik, mert egy olyan helyszínre van bejelentve, ahol 1500 másik cég is van egy belvárosi ingatlanban - irattári számmal való ellátásra 20 millió forintot, hogy a projektek dokumentumaira egy pecsétet, egy irattári számot ráhelyezzen. Egy vásárhelyi ingatlanforgalmazó cégnek pedig az iratok monitorozásának a monitorozására adtak hasonló összeget.
Az a kérdésem, hogy ezzel ön egyetért-e, illetve hogy vizsgálják-e ezeket a költéseket. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť