TELEKI LÁSZLÓ

Full text search

TELEKI LÁSZLÓ
TELEKI LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Számtalanszor feltettem azt a kérdést, hogy Farkas Flóriánnal mi fog történni. Számon fogják-e kérni az 1,6 milliárd forintot, amit eltüntetett az Országos Roma Önkormányzat vezetése kapcsán? Önök soha nem adtak egy olyan választ, amellyel megnyugtatták volna a közvéleményt, hogy igen, ezzel a kérdéssel komolyan akarnának foglalkozni. Elmondtam már számtalanszor, hogy ez a kérdés nemcsak azért fontos, mert büntetőjogilag mit fog eredményezni az a lopás, amit lehetett tapasztalni az Országos Roma Önkormányzatban, Farkas Flórián vezetésével, hanem a közvélemény megnyugtatása is fontos. Ma mélyponton van a magyarországi cigányság megítélése az országban, és ez köszönhető önöknek, köszönhető annak a kormányzásnak, amit önök végrehajtottak ebben az ügyben.
Ebben az ügyben ugye, nem mondtak a-t és b-t, és nem tudja azt a társadalom, hogy mi ez a Farkas Flórián-féle lopás. Egyetlenegyet tudnak, hogy a cigányok lopnak, ha pénzt kapnak a kezükbe.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én kérdem önt - nagyon komoly embernek tartom -, hogy megpróbálja-e megnyugtatni azokat az állampolgárokat, akik most, ebben a pillanatban nem látnak mást e mögött, csak azt, hogy Farkas Flórián, egy roma ember lopott, és ezzel az általánosítás nagymértékben elkezdődött. Tehát ezért mondom azt, hogy mélyponton van az a dolog, amiről beszélek. Tehát nem lehet ma Magyarországon egy olyan helyzetet kialakítani, illetve lehet, mert önök megpróbálják ezt megtenni, hogy még jobban elítéljék azt a magyarországi roma közösséget, akiknek egyébként is elég nagy a beilleszkedési problémája akár a foglalkoztatásban, akár az oktatásban, akár pedig az egészségügyi ellátórendszerekben. Önök tehetnek arról, hogy ma az oktatás olyan helyzetben van, amilyenben van, mert a megítélése a magyarországi romáknak Farkas Flórián miatt olyan, amilyen.
Ezért én kérem államtitkár urat, kérem a kormányt, hogy változtassa meg azt a politikát, amit eddig képviselt Farkas Flóriánnal szemben, és valós eljárást kezdeményezzenek, olyan eljárást, amellyel be lehet bizonyítani azt, ha bűnös valaki, és azt is, hogyha nem. Mert ez a legfontosabb eleme ennek a dolognak.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť