DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt kell mondjam, hogy amellett, hogy támogatjuk természetesen ennek a javaslatnak a tárgysorozatba vételét, hiszen minden olyan javaslatot, amelyik egyáltalán kísérletet tesz arra, hogy az állami korrupciót egy kicsit visszább szorítsa, azt mi támogatjuk.
Amivel viszont egyetértek Sallai képviselőtársammal, hogy alapvetően nem ezek a szabályok, amelyek miatt történik mindez. Tehát valóban, egészen addig, amíg az ügyészség nem hajlandó eljárni, egészen addig, ameddig a hatóságok gyakorlatilag tétlenül nézik azt, hogy az állami vagyont széthordják, teljesen mindegy, hogy állami vagyonként vagy közpénzként van valami megfogalmazva az Alaptörvényben, hogyha azt ellopják. Ez történik ma itt Magyarországon.
Mi is nyújtottunk be korrupcióellenes törvénymódosító javaslatot, mi úgy gondoljuk, hogy az talán egy kicsit többet nyújtana ebben a témában, hiszen számos szegmensét ennek a területnek megpróbálja lefedni, illetve a hiátusokat pótolni, de minden olyan javaslat, legyen az akár az Alaptörvény módosítása vagy akár ágazati törvényeknek a módosítása, amelyik ezt a célt szolgálja, azt mi támogatni tudjuk, támogatni fogjuk, főleg a tárgysorozatba vételét. Ha pedig ez megtörténik, akkor természetesen a parlamenti vita során adott esetben módosító javaslatot még ehhez nyújtunk be. De még egyszer mondom, én azt látom, hogy elsősorban az a probléma, amit Sallai képviselő úr elmondott. Nagyon szépen köszönöm. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť