GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Nem tudok és nem is akarok másképp fogalmazni. Ez arcátlan, ez pofátlan, amit csinálnak. Gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénz feletti gazdálkodás vagy garázdálkodás - nem is tudom pontosan, hogy melyik a helyes megfogalmazás - zajlik, amikor a kormánypropaganda tekintetében önök forrásokat használnak fel, mint ahogy már itt elhangzott a Házban, akár még a hazugságnak a hirdetéséhez is.
(13.20)
Ezt nem nagyon lehet megtiltani, ez akkor fog megszűnni, amikor a Fideszt az emberek el fogják zavarni. Az egyenlő feltételek - mondja Hadházy képviselőtársam - léte a hirdetési piacon? Tudják, ez is akkor fog megtörténni, ha a Fidesz nem fog kormányozni - ez az egyik feltétele -, mert a Fidesz nem ismeri ezt a szóhasználatot, hogy egyenlő feltételek. A Fidesz csak egyfajta szóhasználatot ismer, ami őróla szól, az ő hatalmi pozíciójának a minél erősebb létét jeleníti meg.
Úgyhogy azt akarom csak mondani, hogy ez a történet, ami most itt a Ház falai között zajlik, valójában egyfajta színjáték, másik oldalról pedig két olyan pártnak az érdekkülönbözőségét veti fel a Fidesz és a Jobbik vonatkozásában, amely tekintetében addig nem is volt nagyon nagy probléma, amíg egyutas vonulatok voltak, amíg tiszta, világos volt, hogy Simicska Lajos hol helyezkedik el. De - mint szó került róla - a G-nap megjelenésétől kezdve ez egy átrendeződési folyamattal párosul, és ilyenkor nyilván az új felületen az új erők próbálnak megmozdulni annak érdekében, hogy az ő érdekeik ne sérüljenek. Nem!
Nem egyesek érdekeinek nem lenne szabad sérülni, hanem általában vetten a hirdetési piacon egyenlő feltételek kellenének hogy legyenek. De mondom, amíg a Fidesz hatalmon van, addig ez nem létezik, márpedig ők csak hatalmon tudnak lenni. Elnök úr, köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť