KUCSÁK LÁSZLÓ

Full text search

KUCSÁK LÁSZLÓ
KUCSÁK LÁSZLÓ (Fidesz): Igen. Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Röviden élek a lehetőséggel, már csak azért is, mert az elmúlt órácskában az derült ki számunkra, hogy az ellenzéki felszólalók is támogatásukról biztosítják ezt a módosítójavaslat-csomagot, pártra, pártfrakcióra való tekintet nélkül. Külön köszönöm egyrészt azt, hogy támogatóan nyilatkoztak a javaslatról, másrészt hogy tárgyszerűen tették meg ezt.
Engedjék meg, hogy néhány felvetésre röviden reagáljak! Lukács László György említette meg, illetve vetette fel a kérdést, remélve, hogy azok a benyújtott módosító javaslatok kodifikációra is kerülnek; igen, tehát ezért is említettük meg, hogy ezek már az előzetes megbeszélések alapján fogalmazódtak meg, tehát nyilván ezek mennek a maguk útján.
(12.00)
Ikotity képviselő úr vetette fel, hogy érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy értesítést kapjanak a felhasználók, a fogyasztók a hűségidő lejárta előtt. Ez is előkerült a mi megbeszéléseinken is, tehát szerintem is ezt érdemes megfontolni. Ő vetette fel azt is, hogy a hatálybalépés időpontja vajon elegendő lesz-e arra, hogy a végrehajthatóság biztosítható legyen. Szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy nyilván az a szándék, hogy egy kivitelezhető, megvalósítható módosító javaslatot tudjon az Országgyűlés elfogadni.
Végezetül Mesterházy Attila képviselő úr felvetésére pedig azt szeretném mondani - mert ő a Gazdasági Versenyhivatalt is említette itt az elhangzottakkal összefüggésben -, hogy Balla György képviselőtársam is tett említést az expozéjában hatósági kompetenciákról és azok hathatós érvényesítéséről olyan esetekben, amikor ez indokoltnak látszik. Tehát szerintem ezek a szándékok egybevágnak ilyen szempontból.
Még egyszer, nagyon örülök neki, hogy úgy tűnik, hogy minden részről egy támogatható javaslat fogalmazódik meg. Úgy gondolom, hogy ez komoly üzenet a felhasználóknak, a fogyasztóknak, hiszen az ő érdekeiket kívánjuk szolgálni ezzel a módosító javaslattal, hogy a jogaik erősebbek legyenek, a lehetőségeik pedig bővüljenek. A szolgáltatók számára is egy erős üzenet lehet az, hogy a parlamentben helyet foglaló összes párt képviselője jelen szakaszában és jelen tartalmával támogatásáról biztosította ezt a javaslatot.
Köszönöm szépen a támogatásukat és a figyelmet is. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť