BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Körmendi születésű, szentgotthárdi országgyűlési képviselőként sajnos egy szóval válaszolni is tudnék feltett kérdésemre: Ausztriában. Ennél persze hosszabb és érdemi választ várok államtitkár úrtól. De nemcsak én, hanem a Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében élők is, hiszen hangzatos ígéreteikkel szemben Vas megyében sem javult a munkavállalók helyzete az elmúlt évek során. Körmenden sorra szűnnek meg a munkahelyek, Szentgotthárdon nagy a bizonytalanság az Opel körül, Vasváron és környékén továbbra is a munkalehetőségek hiánya a legnagyobb probléma, de Jánosháza és Őriszentpéter térségében sem sokkal jobb a helyzet, az aprófalvak, kistelepülések kilátástalan jövője pedig egy külön szóbeli kérdést is megérne.
Szülővárosom, Körmend vonatkozásában a fideszes városvezetés folyamatosan az erőteljes kormányzati támogatásra hivatkozik, ám ez a munkalehetőségek bővülésében mégsem mutatkozik meg. Városunk, Szentgotthárd esetében néhány elismerendő pozitív fejlemény mellett sajnos egyre sokasodnak a kérdőjelek, elsősorban a legnagyobb munkáltató, az Opel kapcsán várnánk többet a kormánytól a Szijjártó Péter által előadott propagandánál, garantálni kellene, hogy nem kerül sor leépítésekre a következő években.
A Fidesz 2010-ben azt ígérte, hogy egymillió új munkahelyet biztosít a magyaroknak, de azt elfelejtették hozzátenni, hogy a közmunkára és a külföldi munkavállalásra gondoltak. A nyugati határszélen élők jelentős része továbbra is arra kényszerül, hogy Ausztriába ingázzon, és akkor még nem is beszéltem a munkavállaló- és családellenes munkatörvénykönyvről, amelynek felülvizsgálata a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány egyik első feladata lesz.
A helyi járdák, utak katasztrofális állapota, a munkalehetőségek hiánya, egyre romló egészségügyi ellátás, a tömegközlekedés nehézségei és a kulturális, sportolási, szórakozási lehetőségek korlátozottsága, ezek jellemzik a Rába-vidék, az Őrség vagy a Vasi-Hegyhát mindennapjait, ezeken fog a nép, így a Vas megyeiek pártján is állva változtatni a Jobbik jövőre, megvalósítva a fokozatos és érdemi bérfelzárkóztatást jelentő európai béruniót.
Tisztelt Államtitkár Úr! Egyenes kérdésemre egyértelmű választ várok: megvédik-e a térség munkahelyeit és bővítik-e a munkalehetőségeket Vas megye déli részén? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť