HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen. A törvényjavaslat a diákok és hallgatók szempontjából kedvező intézkedést takar, munkaerőpiaci szempontból támogatható. Éppen ezért a frakciónk a törvényjavaslatot támogatni is fogja, mert azért érezhető és nem tudja elkerülni a figyelmünket, hogy most is egy tipikus többségi, Fidesz-KDNP-s törvényalkotásról beszélhetünk, ahol azért kiérezhető, hogy egyes, talán közelebb álló, barátibb iskolaszövetkezeteket segít ezzel, hiszen ezek pont azok az iskolaszövetkezetek, amelyeknek fontos ez a kérdés, hiszen náluk van nagyobb számban felsőfokú tanulmányokat végző diák.
A törvényjavaslatban megfogalmazódott akarat a diákok és hallgatók szakmai gyakorlatának megszerzését könnyíti. A javaslat biztosítja az érintettek számára, hogy a diákszövetkezet keretében történő szakirányú munkavégzés szakmaigyakorlat-szer-zés-ként kerüljön elfogadásra, elismerésre. Ez az intézkedés elősegítheti a diákok és hallgatók számára a mostanihoz képest szélesebb körű szakmai-tapasztalat-szerzést, ugyanis számos munkáltató nem tud vagy nem képes gyakorlati helyként jelen pillanatban megjelenni.
Éppen ezért a diákok és hallgatók szempontjából, és hogy pont őket segítsük, támogatni fogjuk ezt a javaslatot, és nagyon reméljük, hogy amit anno Kósa Lajos benyújtott hasonló törvénymódosítást - amit azóta önök elvetettek -, hogy a munka törvénykönyve alól kiveszik az iskolaszövetkezetben vagy diákmunkában dolgozókat, hiszen ezzel jogaikat csorbítanák, a szabadságot és a táppénzt vennék el tőlük, ami szerintem ugyanolyan jogként jár nekik jelen pillanatban, mint bármely munkavállalónak; nem hiszem, hogy megdicsérné önöket Orbán Viktor miniszterelnök úr, ha ezt a javaslatot újra beterjesztenék, hiszen akkor ez a 200 ezer munkavállaló kiesne a KSH foglalkoztatási adataiból, messze nem tudnának ilyen szép adatokat felmutatni.
Nagyon reménykedünk, hogy ez a javaslat úgy felejtődik el, ahogy visszavonta Kósa Lajos a benyújtás után. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť