DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Full text search

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm. Szabó Szabolcsra szeretnék röviden reagálni, és tényleg nem mélyen szakmai vitát folytatni. Az, hogy nincs elég képzőhely, azt gondolom, ez így nem állja meg a helyét. Részben azok a számok, amiket láttunk, azok is mutatják, de a duális képzés, ami egy lényegesen bonyolultabb képzés, ott mondok egynéhány számot. 2015-ben, amikor ez először indult, akkor körülbelül 200 vállalat 500 hallgatót alkalmazott; ugye, ez volt az első év. Az idei évre, a 2016 szeptemberében induló évre a vállalatok száma 600-ra nőtt, és 3 ezer helyet ajánlottak fel. Az, hogy mennyire népszerű a duális képzés, ugyan a felvételi számok, a jelentkezések hamarosan nyilvánossá válnak, nyilván ezek még csak jelentkezések, körülbelül 10 ezer hallgató jelentkezett azokra a duális képzésekre, amit a 600 vállalat 3 ezer helyre meghirdetett.
Azt gondolom, ez a fajta képzési forma mindenképpen azt indokolja, hogy a hallgatók pontosan megértették azt, hogy miért kell az egyetemi tanulmányaik alatt ilyen környezetben részt venni, hiszen ezzel olyan tudást szereznek, amit máshol nem tudnak. Ezért fontos ezeknek a képzőhelyeknek a további fejlesztése és óhatatlan a minősítése, tehát a vállalat is megértheti, hogy ez neki mit jelent. Azt gondolom, hogy a képzőhelyek számával ilyen értelemben nem lesz probléma. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť