DR. SCHIFFER ANDRÁS

Full text search

DR. SCHIFFER ANDRÁS
DR. SCHIFFER ANDRÁS (LMP): Köszönöm, elnök úr. Én szívesen meghallgattam volna az államtitkár úr hozzászólását. Azért mégiscsak úgy illenék, hogy viccelődés helyett beszáll a vitába a kormány képviselője és megvédi azt az egyszavas álláspontot, hogy: „támogatom.” (Korózs Lajos: Adunk időt neki!)
Igaz, hogy önöknek persze a választási programjuk is egymondatos volt: „Csak a Fidesz!” Ezt látjuk, hogy jelenleg is egyetlenegy dolog érdekli önöket: csak a Fidesz.
Tehát vegyük szépen sorba! Akkor, amikor a közalkalmazotti bértábla nyolc éve be van fagyasztva, akkor, amikor önök azt mondják, hogy az egészségügyi szakdolgozók vagy a pedagógiai szakasszisztensek béremelésére, a bölcsődei dolgozók béremelésére nincsen pénz, világosan meg kell mutatni, hogy van, amire van pénz. A jegybankelnök, Papcsák Ferenc fizetésemelésére van pénz; a bölcsődei dolgozók, a közalkalmazottak béremelésére nincsen pénz Magyarországon. Ez az Orbán-kormány politikája.
(12.00)
Tisztelt Országgyűlés! Ráadásul azt is világossá kell tenni, hogy ez a javaslat nemhogy nem teremt semmiféle koherenciát a jogrendszerben (Tállai András visszaül a helyére.), hanem éppen ellenkezőleg: akkor, amikor képviselőtársaim itt az alaptörvényellenes indokokat sorolják, még egyszer szeretném megerősíteni, hogy az információszabadság-törvény 27. § (2) bekezdése a központi pénzügyi és devizapolitikai érdeket úgy határozza meg, hogy ennek alapján lehet szektorális törvényt alkotni. Ehhez képest ez a törvény nem határozza meg, hogy pontosan mi az a központi pénzügyi és devizapolitikai érdek, ellentétbe kerül a nemzeti vagyonról, az állami vagyonról szóló törvénnyel, tehát ennek alapján is, ha ütközés keletkezik a jogrendszerben más törvényekkel, és ez alapjog érvényesítését sérti, ez is egy indok arra, hogy ez a törvényjavaslat miért lesz alkotmányellenes.
Tisztelt Országgyűlés! Nagyon várnám, a Fidesz-KDNP-nek még van ideje, hogy a bekiabálásban egyébként nagyon aktív Pócs képviselő úr vagy bárki más, de akár Bánki Erik is nem a zárszavában, hanem itt a vitában, mondjon már valamit arról, hogy most is úgy gondolják-e, ahogy Rogán Antal 2014-ben elmondta, hogy nincs pénz arra, hogy a devizahitel-károsultakat a felvételkori árfolyamon kártalanítsák. Most is úgy gondolják, hogy a jegybanknak nincsen vagyona arra, hogy a brókerkárosultakat kártalanítsa? Most is úgy gondolják, hogy a jegybankot mint felügyeleti szervet nem terheli felelősség azért, hogy 2014 novemberében engedélyezett olyan tevékenységet, ami miatt egy brókerház bedőlt 2015 februárjában?
Álljanak ide, és mondják el még egyszer azt, hogy igen (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), nincs pénz arra, hogy a felvételkori árfolyamon kártalanítsák a devizahiteleseket, de van pénz kastélyvásárlásra és műkincsvásárlásra! Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť