DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A hulladékgazdálkodás mint iparág egy tipikus kárvallottja az Orbán-kormány mindent eluralni akaró, mindent lenyúló magatartása politikájának. Tehát az, hogy a hulladékgazdálkodási törvény a 25. módosítással van itt, és tényleg azt tapasztaljuk, amit Gúr Nándor képviselőtársam mondott, hogy nem fejlődik ez a technológia, nem fejlődik a környezetgazdálkodás szakmai kritériumai szerint, az azt mutatja, hogy abszolút elhibázott ez a megközelítés, amit önök ilyen piaceluralási céllal tesznek.
Konkrét példák vannak rá, hogy szakmai befektetők nem jönnek Magyarországra, mert elriasztja őket az a jogi környezet, illetve az az elrettentő jogi szabályozás, amit önök megvalósítottak. Konkrét projektről hallottam, ami német, lényegében kisvállalkozás, középvállalkozás elektronikus hulladékhasznosításra, tehát szelektív hulladékhasznosításra jött volna Magyarországra, és a német gazdasági kamarában azt javasolták nekik, hogy ne jöjjenek már most Magyarországra, mert ami itt van, az minden, csak nem jogbiztonság. Tehát lebeszélik a külső szervezetek Magyarországról a befektetőket, és ez sajnos a technológiai színvonalban, a kihasználatlan lehetőségekben meglátszik.
Tehát önök még azt a célt is csak hellyel-közzel tudták elérni, hogy csökkentsék az árakat, a szolgáltatás színvonala visszaesett, sőt helyenként már maga a szolgáltatás egyszerű megléte is problémákat okoz. Én azt mondom, hogy gondolják át, és próbáljanak a piacgazdaság lehetőségei szerint új technológiákat, új gondolkodást és új megoldásokat bevezetni. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť