KORÓZS LAJOS

Full text search

KORÓZS LAJOS
KORÓZS LAJOS (MSZP) (Felhajtott laptopja hátlapján a „0,9%” felirat olvasható.): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Matolcsy György, Orbán Viktor jobbkeze lebukott. Lebukott, hiszen a szocialisták által kiperelt dokumentumok alapján egyértelművé vált, hogy több alapítványba mindösszesen 266 milliárd forintot könyveltek szét, és ezeknek a pénzeknek a nagy részét el akarták lopni.
Gyalázat ez az egész. Azt gondolom, hogy az épületet magát már nem is lehet a Magyar Nemzeti Banknak nevezni, az a bűnözők rezidenciája. Aközben lopnak el százmilliárd forintokat, miközben 0,9 százalékos nyugdíjemelést állítottak be az Országgyűléshez benyújtott jövő évi költségvetésbe.
Nem kell fejszámolónak lenni ahhoz, hogy lássuk: 900 ezer nyugdíjas él ma a létminimum alatt abból a 2,7 millió nyugdíjasból, akik minden hónapban várják, hogy lesz esélyük talán egy boldogabb hónapra vagy egy boldogabb évre. Ebből a költségvetésből az látszik, hogy aki az idén nyomorult volt, az jövőre is az lesz, aki szűkölködött ebben az évben, az jövőre is szűkölködni fog.
Ha a nyugdíjak egészét nézzük, még 1000 forintra sem jön ki jövő évben egy hónapnyi emelés. De ha megnézzük azokat a nyugdíjszerű ellátásokat, amelyek ma a nyugdíjak rovatán kifizetésre kerülnek, akkor azt gondolom, hogy kimondani is szégyen, hogy egy házastársi pótlék átlagos emelése a jövő évben 140 forint lesz, a rokkantsági járadék átlagos emelése 310 forint lesz, egy baleseti járadékos mintegy 235 forintra számíthat; egy mezőgazdasági járadékos 745 forintra, egy árvaellátásban részesülő mindösszesen 340 forintra. Hangsúlyozom, átlagosan.
Államtitkár Úr! Ön mire költené ezt a 266 milliárd forintot? Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban. - Gőgös Zoltán közbeszól.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť