SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valahogy a számok nem stimmelnek. A kormány számára alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, aminek köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mennyiségben és mértékben csökken.
A kormány elkötelezett abban is, hogy a lehető legnagyobb mértékben szorítsa vissza a rezsikiadásokat, mind mennyiségben, mind értékben. Ezért indítottuk el az „Otthon melege” programot 2014 szeptemberében. Eddig közel 17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtottunk, több mint 85 ezer háztartás energiahatékonyság-javítására.
2015 februárjában - ez éppen a negyedik alprogram - közel 12 milliárd forint értékben az 5-60 lakásos társasházi lakások, lakóépületek tulajdonosait otthonaiknak az energiamegtakarítás szempontjából való felújításában segítettük.
(12.50)
Az idén áprilisban 5 milliárd forinttal kezdődött az a keretösszeg, amely a hatodik alprogramban a hagyományos technológiával épült családi házak energiaracionalizálását fogja segíteni, és ez az érték tovább fog növekedni. A források rendelkezésre állásának függvényében a pályázói kör kiterjesztését a felfüggesztett pályázatok kiírásával, újranyitásával próbáljuk tovább segíteni. A 2016. évi gazdasági növekedés érdekében a szükséges fejlesztéspolitikai intézkedéseknek megfelelően egy kormányhatározattal közel 100 milliárd forintot meghaladó visszatérítendő támogatási rendszert kívánunk elindítani a gazdasági innovációs operatív program keretén belül.
A kormány emellett elkötelezett arra, hogy csökkentse mind a társasházakban, mind a családi házakban élő lakosok kiadását. Köszönöm megtisztelő figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť