SZABÓ ZSOLT

Full text search

SZABÓ ZSOLT
SZABÓ ZSOLT nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném megnyugtatni, nem így van, és mondom a tényeket. Kérdését nagyon nagy tisztelettel megköszönöm, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sok olyan rémhír, alaptalan gazdasági, politikai érv került ki a köztudatba, ami valójában nem igaz, és néhány számot majd mondok ezzel kapcsolatban.
A közszolgáltatók maguk szedhették be az április előtti teljesítés pénzügyi tényét, ezekből a pénzekből a mostani kiadások fedezetére van összeg. A számviteli törvény ezt elég határozottan szabályozza: visszamenőleges hatállyal pénzt adni nincs mód, nincs lehetőség ebben az ügyben. A likviditási problémákat nem okozhatta a hulladékátalakítás, a jelenlegi hulladékátalakítás, hiszen nem új közszolgáltató lép be, hanem ugyanaz a közszolgáltató végzi továbbra is a feladatát, és még utalni nem kellett ezeknek a közszolgáltatóknak a koordináló szerv részéről.
Sokat mond az is, hogy az Észak-Pest, Nyugat-Nógrád megyei kft. beküldte az előlegigényét, amit most június 15-én fizettünk a közszolgáltatóknak, a kérelemhez azonban nem csatolt összeget, de még az indoklásban sem csatolt összeget. Mennyit kér? Mennyit adjunk neki? A Zöld Híd Nonprofit Kft., a másik ilyen cég, amelyik ilyen nyilatkozatokat tett, éppen a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal eljárása alatt áll, hiszen a fogyasztóktól jóval több díjat szedett be eddig a hulladék miatt, hulladékbegyűjtés céljából, mint amire lehetősége lett volna; ő 267 millió forint előleget kért értékcsökkenésre visszamenőleg, amortizációs pótlásra. Megint nem a működésről beszélünk, megint valótlan az egész finanszírozási igény, amit fölállítottak.
Szeretném megnyugtatni képviselő urat, hogy a hulladékszolgáltatás semmiképpen nem áll le, a jogszabályok élnek, pénzügyi lehetőségek vannak, és segítünk pénzügyileg mindenkin, aki megszorult. Köszönöm szépen megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť