DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Jól mondta, tisztelt képviselő úr, itt nagyon sokféle válsághelyzetet, veszélyhelyzetet kellett megoldania a magyar kormányzatnak. A bevándorlás kapcsán olyan betegségekkel találkoztak (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Hol a tetanusz?) a szakemberek, amilyenekkel nem nagyon szoktak Európán belül, Magyarországon találkozni, hiszen egzotikus betegségeket is behozhatnak, vagy Európában már rég kipusztult kórokozókat hozhatnak be újra. (Dr. Szakács László: A tetanuszról kérdeztem!) Tisztelt képviselő úr, az ezzel kapcsolatos magyar kormányzati lépéseket, a gyógyszerek biztosítását, a humanitárius ellátást pár hónappal ezelőtt a WHO vizsgálta, és azt mondta, hogy Magyarország igenis a legjobb szakmai színvonalon teljesített akkor (Gúr Nándor: Biztos kirúgják a kommunikációs igazgatót!), amikor a déli határ mentén rendkívüli egészségügyi ellátásra volt szükség.
Ami pedig ezt az átmeneti helyzetet illeti, amit ön is mond, hogy ez lezárult, és nem volt igazából ebből probléma (Dr. Szakács László: Nem ezt mondtam! - Gúr Nándor: Nem figyeltél oda!), az pedig abból adódott (Dr. Szakács László: Nem figyeltél, nem ezt mondtam!), hogy egy cégnek van jogosultsága ilyen vakcinát behozni. Ez jelezte előre, hogy a behozatal során nem fogja szállítani azt a mennyiséget, amire korábban számítani lehetett, éppen ezért az OGYÉI, az ön által is idézett szervezet meg is kezdte az ilyenkor szokásos intézkedéseket. Ilyenkor más nagykereskedők kapnak lehetőséget arra, hogy úgynevezett határozott mennyiségű oltóanyagot, kontingenst behozzanak. Ők meg is kezdték ennek az előkészítését, csak mielőtt még kialakult volt a probléma, és mielőtt a jogszabályokban meghatározott módon a nagykereskedők behozták volna ezeket az oltóanyagokat más módon, mint egyébként, az előtt a gyógyszerszállító cég elkezdte újra forgalmazni ezeket. (Gúr Nándor: A kérdésre válaszolj!) Tehát nem adódott ilyen helyzet.
Tehát ahogy a jogszabályban meghatározott módon az engedély jogosultja jelezte, hogy ő nem fogja behozni ezeket, az a mechanizmus el is indult, ami ilyenkor minden országban Európában beindul, és egyébként az elmúlt 20 évben Magyarországon is (Gúr Nándor: És a tetanusz? Nem az elmúlt húsz évben! Májusban!) mindenkor beindult. Tehát itt probléma nem volt.
Ön pánikot kelthet, képviselő úr (Gúr Nándor: Persze! És a kérdésre a válasz? Hol van?), csak akkor majd szembesül a valósággal (Gúr Nándor: Letelt az időd!), szembesülnek a valósággal azok is, akik ki akarják váltani ezeket a gyógyszereket, hiszen ez a probléma még a keletkezése előtt megoldódott. Köszönöm szépen. (Gúr Nándor: Szégyelld magad! Nem válaszoltál!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť