TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ahogy ön is elmondta, egy nagy múltú hungarikum sikertörténetéről van szó, ami 160 évre nyúlik vissza. A magyar ipar történetének kiemelkedő szereplője fénykorát a századfordulón élte meg, a Kárpát-medence területére is szállították az épületkerámiát, a dísztárgyakat, a porcelánkészleteket, világkiállításon is részt vettek. A kormány eddig is kiemelt figyelmet fordított a nemzeti kincsünknek számító Zsolnay porcelángyár körül kialakult helyzetre. Célunk, hogy a Zsolnay-termékek iránti kereslet fenntartása megmaradjon, sőt azt növelni is lehessen. Nem feledkezünk meg arról sem, hogy hány pécsi családnak ad munkát, megélhetést a Zsolnay gyár, a Zsolnay márka. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárásáról, annak részleteiről adótitok miatt nem tudok nyilván részleteket elmondani, azt viszont el tudom mondani, hogy a munkatársak a lehető legnagyobb körültekintéssel végzik munkájukat, hiszen ők is tudják, hogy nemzeti büszkeségünkről van szó, és nagyon alapos és felelősségteljes munkát kell végezni ebben az esetben is.
Szeretném kiemelni Pécs város érdemeit, a pécsi önkormányzat polgármestere, a képviselőtestület érdemeit, ugyanis hathatós és gyors közbelépésüknek köszönhetően a tudás, amellyel a híres porcelánokat készítik, nem fog elveszni, addig is biztosított az alkalmazottak részére rendelkezésre állást, amíg ez a gyár hírnevéhez méltatlan jogi procedúra véget nem ér. Valóban úgy van, a kormány februári rendeletével biztosította, hogy kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánítsák a céget, remélhetőleg a közös eljárás, az önkormányzat és a kormány összefogása megmenti a Zsolnay porcelángyárat. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť