CSIZI PÉTER

Full text search

CSIZI PÉTER
CSIZI PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Először is engedjék meg, hogy nagy tisztelettel köszöntsem a karzaton jelen lévő Zsolnay gyári dolgozókat. Ők azok, akik múlt hét kedden a 150 fős gyárból 130-an egyik napról a másikra úgy döntöttek, hogy elhagyják korábbi munkahelyüket, s a város által alapított Ledina Porcelán Kft. alkalmazottai lesznek a jövőben. A bátor tettük illeszkedik ahhoz, amit Pécs város polgármestere és a magyar kormány az elmúlt hetekben a Zsolnay érdekében tett.
(12.40)
Hiszen Pécs város polgármestere, Páva Zsolt a többségi tulajdonos által felhalmozott százmilliós hitel, banki tartozás, közműtartozás és akár még szállítói tartozás, az ebből fakadó gazdasági bizonytalanság miatt, a többségi tulajdonos órahamisítási vagy inkább, mondjuk úgy, hogy órautánzási botránya és ingatlanapportját követően úgy döntött, hogy Magyarország Kormányához fordul, és kérte a kormánytól, hogy nyilvánítsa stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervvé a Zsolnay gyárat és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-t. Míg a kormány és ezáltal Pécs városának döntése ezáltal jogi védelmet adott a Zsolnaynak, addig a dolgozók lépése fizikai védelmet biztosított e nemzeti kincsünknek. Hiszen ők azok, akik a Zsolnay-örökséget megőrzik, a saját kezükben van a tudás, a saját szellemiségük az, ami a Zsolnay-értéket adja a jövőnek. És ők azok, akik aggódnak, mert napról napra azt látják, hogy valami nincs rendben a gyárban. 15 perccel ezelőtt egy olyan hangfelvétel került ki, ami azt bizonyítja, hogy a Zsolnay gyár többségi tulajdonosa áfa, szállítói papír nélkül, a saját autójában vitte ki a munkatársak által megtermelt nemzeti javakat, nemzeti kincseket.
Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem ezért, hogy: hogyan áll az az eljárás, amelyet költségvetési csalás és más bűncselekmény gyanújával indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, vagy hát röviden: mire számíthatnak a nemzeti kincsükért aggódó pécsiek? (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť