SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Államtitkár Úr! Nagy örömömre szolgál, hogy ezek szerint csak sikerült válaszolni úgy is, hogy ezt a kérdést előzetesen nem kapta meg, jó kimerítően, bár a két percben még azért sok mindent el lehetett volna mondani. Örömmel hallanánk, ha nemcsak a Parlament falai között, hanem a kétoldalú kapcsolatokban minél több alkalommal elhangozna a Külügyminisztérium részéről a különböző autonómia- és önrendelkezési törekvések támogatása. Ebben a konkrét ügyben jó lenne, ha most már megszólalnának, és Magyarország is véleményt mondana, hogy támogatja-e a Kárpátaljai Megyei Tanács autonómiakezdeményezését.
Az elmúlt 25 év az elszalasztott lehetőségek 25 éve volt, államtitkár úr. Az elmúlt 25 év mindig arról szólt a szomszédságpolitikában, hogy nekünk kell előzetesen gesztusokat megelőlegezni, nekünk kell a konfliktusokat kerülni, és majd ez valamilyen eredményre fog mutatni. Minden szomszédos ország tekintetében világosan látszik, hogy ez a kormányokon átívelő tragikus gyakorlat egyébként sehova se vezetett. Jó lenne, ha ezekben a kérdésekben most már a kormány világosan kiállna és megfogalmazná az álláspontját. Ne essünk bele megint abba a hibába, amit megtettünk akár az Unió soros elnökségén (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) elszalasztott lehetőségek vagy éppen a román uniós csatlakozás kapcsán.
Támogassák világosan és egyértelműen a kárpátaljaiak autonómiáját! Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť