DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Nem is tudom, hol kezdjem az ön felszólalásának a helyreigazítását. (Dr. Szél Bernadett: Lesz béremelés?) Talán a családi napköziknél.
Ön azt mondja, hogy a családi napköziket is ki akarta csinálni a kormányzat. Tisztelt Képviselő Asszony! Ön is tudja, hogy családi bölcsődeként továbbra is sokkal szélesebb lehetőségek között működhetnek a korábbi családi napközik. Mindemellett pedig új ellátási formák is, a minibölcsőde vagy a munkahelyi bölcsőde szintén a gyermekek felügyeletét és jó környezetben való nevelkedését szolgálják. Ez egy kibővítése, szélesebb körűvé tétele volt az eddigi lehetőségeknek. És az is fontos, hogy nemcsak a jövőre nézve mondjuk, hogy több bölcsődei férőhely lesz, hanem az elmúlt időszakban bizonyítottuk is, hiszen 28 milliárd forintot fordítottunk erre; 6 ezer új bölcsődei férőhelyet hoztunk létre; 4900 férőhelyet pedig korszerűsítettünk, ezáltal is a három év alatti gyermekek felügyeletét, gondozását tudtuk színvonalasabbá tenni. És a bejelentéseinkben pedig az szerepel, hogy ezt fogjuk tovább folytatni, és valóban szeretnénk magasabb szintre emelni a bölcsődei ellátást, illetőleg több településen biztosítani ezt mindenkinek.
Az első lépés a béremelésben, amit ön is említett itt, a felsőfokú végzettségűek béremelése volt, a pedagógus-előmeneteli rendszerbe kapcsolódtak be. Ez 30-40 százalékos, havi nettó 40-60 ezer forintos keresetemelkedést jelentett. A többiekre nézve pedig, tisztelt képviselő asszony, ezekben az órákban is zajlik egyeztetés a Magyar Bölcsődék Egyesülete és az államtitkár asszony között, pontosan arról, hogy a következő években milyen többletforrásokból milyen bérfejlesztésre kerülhet sor.
Bízunk benne, hogy majd hamarosan, pár héten belül megszületik egy megállapodás, és ez minden bölcsődei dolgozó számára nagyobb biztonságot jelent, és vonzóvá is teszi ezt a pályát azok számára, akik ezekben az új bölcsődékben, amelyeket ezer- és tízezer számra fogunk tudni, összességében nyolc év alatt átadni, ezekben is nagyobb lelkesedéssel tudnak dolgozni. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť