DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Az az igazság, egyedülálló az, hogy a Balatonon motorcsónakot nem lehet használni. Pontosan a környezet védelmét szolgálja az a cél is, hogy a motorcsónakozás helyett vitorlás hajók működése az engedélyezett, ez adja egyébként a báját, a szépségét magának a tónak. Azt kell mondjam önnek, hogy számos vizsgálat indokolja és igazolja azt, hogy sem a környezetvédelmi szervezetek, sem a hivatalok semmilyen kivetnivalót nem találtak, senki nem óvta, senki nem fellebbezte meg azt az egész beruházást, ami ebben történt. Én sorban önnek elmondom, hogy milyen intézkedések történtek ennél, amiből láthatja azt, hogy minden a legnagyobb szakszerűséggel zajlott.
A vitorláskikötő engedélyezése 2013 novemberében kezdődött. Az illetékes környezetvédelmi felügyelőség hirdetményt tett közzé a hivatalában, a honlapján és a központi rendszeren keresztül. Ezzel egy időben a hirdetményt, a kérelmet és a mellékleteit megküldte Balatonfenyves önkormányzat jegyzőjének a közterületen és a helyben szokásos módon történő közhírré tétel céljából.
Az érintett nyilvánosság részéről észrevétel nem érkezett. Az eljárás megindításáról az eljárásban érintett környezetvédő civil szervezeteket elektronikus úton értesítette a felügyelőség, ennek ellenére egy civil szervezet sem jelentette be részvételi szándékát a környezetvédelmi eljárásban. A felügyelőség az eljárást lezáró határozatában megállapította, hogy a tervezett tevékenység megvalósítása sem az egyes környezeti elemekre, sem azok rendszerére jelentős környezeti hatással nem jár, így környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem volt indokolt. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť