BODÓ SÁNDOR

Full text search

BODÓ SÁNDOR
BODÓ SÁNDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Egy térség, egy település fejlődését nagymértékben meghatározza, hogy milyen a megközelíthetősége, milyen közúti összeköttetésekkel rendelkezik. Ez nemcsak az ott élők számára fontos, hanem a térségben befektetési lehetőséget keresők, az oda látogató külföldi, belföldi vendégek számára egyaránt. Úgy vélem, hogy a XXI. században a biztonságos és gyors közlekedés iránti igény nem különleges kívánság, hanem alapvető joga az embereknek.
Örömteli, hogy a kormány elkötelezett a közútfejlesztés ügyében, és az általa elfogadott nemzeti közlekedésiinfrastruktúra-fejlesztési stratégia, valamint az Európai Unió új, 2014-2020-ig tartó pénzügyi ciklusa közlekedésfejlesztési szempontból rendkívüli potenciált hordoz. 2014-2020 között az integrált közlekedésfejlesztési operatív programban és az európai hálózatfejlesztési eszközből a magyar közlekedésfejlesztésre összesen mintegy nettó 1605 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, amit további uniós és hazai források egészítenek ki.
Az Európai Unió elfogadta az integrált közlekedésfejlesztési operatív programot, amire joggal lehetünk büszkék. A következő lépésben szükséges, hogy a kormány nagyprojektjeit elfogadja a hazai közúthálózat fejlesztése érdekében. Ezeket a fejlesztéseket mindig összefüggéseiben is kell szemlélni, hiszen egy-egy beruházásnak nemzetközi vonatkozásai is vannak. Ilyen például a választókerületemben a Hajdú-Bihar 5. számú választókörzet is, ahol Románia felől jelentős forgalom mutatkozik, és fokozottan érintik Püspökladányt és annak körzetét. Meglátásom szerint a fentebb említett elvárásokon túl nagy hangsúlyt kell fektetni a szakmaiságra, hiszen komoly, milliárdos fejlesztéseknél maximálisan törekedni kell a lehető legjobb minőségre, tartósságra, költséghatékonyságra.
Kérdezem államtitkár urat, milyen közúti fejlesztések várhatóak a ’14-20 közötti időszakban, európai uniós időszakban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), illetve milyen útfelújítási munkálatok kezdődnek az idei esztendőben a térségben. Lesz-e pénz (Az elnök ismét csenget.) a mellékúthálózat fejlesztésére? Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť