ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az alapvető jogok biztosának sokkoló jelentése nyomán a sajtó valóságos horror házaként mutatta be a kaposvári Zita speciális gyermekotthont. Kíváncsi voltam, hogy mi igaz a hírekből: az antiszociális fiatalokat nevelő intézmény speciális gyermekotthonként vagy a szenzációhajhász szalagcímeknek megfelelően a pokol tornácaként funkcionál. Nem voltam rest, ellátogattam az intézménybe, teljesen bejártam azt, beszéltem vezetővel, nevelővel, ottani dolgozókkal, fiatalokkal; rendezettség, tisztaság, teljes mértékben kielégítő felszereltség fogadott.
Olyan elhivatott, viszont szégyenletesen alulfizetett dolgozókkal találkoztam, akik szívükön viselik az ott nevelt roppant problémás fiatalok sorsát. Mindent elkövetnek, hogy az odakerülő fiatalokból a társadalom számára hasznos embereket formáljanak. Éppen ezért kellene az ilyen otthonokban és a szociális szféra más területein gigászi küzdelmet folytatóknak végre rendezni a bérét, bevezetni az életpályamodellt.
Az összképhez hozzátartozik, hogy még a megyei hírlap is arról írt, hogy a nevelőotthonban 90 százalékban cigány fiatalokkal találkozhatunk - ők nem véletlenül kerültek oda. Nem gondolják, hogy ez is csak az eddigi cigányintegrációs politikájuk csődjét jelzi? Márpedig a cigányság nem beilleszkedett részén belüli népességrobbanás és fokozódó dezintegráció csak növelni fogja a már meglévő problémákat, amelyek megoldására esély sincs, ha többek közt nem kezdődik el annak tudatosítása, hogy a felelős gyerekvállalásról beszélni egyáltalán nem rasszizmus, hogy iskolai végzettség nélkül fiatalon szülni és a nyomorba sokat szülni nem kulturális jog és érték.
Miért nem ismerik fel, hogy az integrációs pénzek fölött diszponáló enyves kezek ahelyett, hogy a valóban gondokkal terhelt terület jobbításán dolgoznának, inkább a szakadék felé rángatják a cigányügyet és azzal együtt az egész országot? Miért nem ismerik fel, hogy a magyar társadalmat súlyos veszély fenyegeti, mert a zsebükben lévő, kompromittálódott cigány vezetőkkel a probléma nem megoldódni, hanem eszkalálódni fog? Köszönöm a figyelmet és várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť