DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnökségi Kabinetiroda államtitkára: Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy az előzményekkel kezdjem. 2012-ben Magyarország, a magyar gazdaság a nemzetközi piacról le volt értékelve, nem jutott külföldi forráshoz. Forrásbevonásra volt szükség, és a letelepedési államkötvény erre egy jó lehetőség volt. Erre Magyarországnak szüksége volt. Mára az országot, a magyar gazdaságot felértékelték, éppen ezért folyamatban van az összes kötvénykibocsátás felülvizsgálata, a kormány ütemtervének megfelelően. Ezt egyébként már korábban is bejelentette a kormány.
Ez gazdasági és befektetési kérdés, és az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a letelepedési államkötvény előnyös volt az ország számára, a kötvényvásárlók ugyanis magyar munkahelyek fenntartásához is hozzájárulnak, és ez a konstrukció hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországnak nem kellett új hiteleket felvennie.
A letelepedési államkötvény egy öt évre szóló engedély, amely egyébként visszavonható, és nem lehet összekeverni a bevándorlókkal, akik menekültstátuszt kapnak, amely státuszt nem lehet visszavonni.
A letelepedési kötvény egyébként egy olyan befektetési lehetőség, amely létező nemzetközi példákon alapul, és más országokban is bevett gyakorlat, mindemellett az uniós szabályoknak is megfelel. A törvényi garanciák rendkívül szigorúak, a kötvények vásárlóit és családtagjait négyszeresen ellenőrzik, többek között a TEK, a rendőrség és a szakszolgálatok is; ha a kormányon múlik, ide terrorista nem jön. Reméljük, hogy Juncker úr is így gondolja.
A Jobbik most azzal próbálkozik, hogy összekeverjen egy gazdasági, egy befektetési kérdést az alaptörvénymódosítással. Korábban egyébként arra utaltak önök, hogy ha valaki nem szavazza meg az Alaptörvény módosítását, akkor az hazaáruló; keressék ki az erről szóló tudósításokat! A kabinet nem fog engedni a Jobbik zsarolásának. Korábban sem engedett az IMF vagy Brüsszel zsarolásának, és a Jobbik fenyegetésének sem fog engedni, sem ebben az ügyben, sem másban.
Azért az egészen furcsa, hogy önök biztonsági kockázatokat emlegetnek. Most nem is arra a Kovács Bélára gondolok, amit önök állandóan kérnek tőlem (Zaj a Jobbik soraiban.) - állandóan kérik tőlem -, ön talán már nem is emlékszik arra, hogy pár évvel ezelőtt egy akkori október 23-án Vona Gábor arról értekezett, hogy a választásokra a Jobbik majd behívja az iráni Forradalmi Gárdát. Most az ő fürge tónusát nem tudom teljesen visszaadni, de azt mondta, hogy nem az ÁVH fog grasszálni a választás napján, hanem az iráni Forradalmi Gárda. Keresse vissza!
S akkor még nem is beszéltünk arról, milyen jó lenne tisztázni azt, hogy tényleg használta-e egy török szélsőséges szervezet kézjelét Vona Gábor; miért próbálta eltüntetni az erre utaló internetes nyomokat a politikus; és egyáltalán, tisztázni kellene, hogy miért tart kapcsolatot, tart-e kapcsolatot a párt elnöke török szélsőségesekkel. Vagy éppen továbbra is úgy gondolja-e Vona Gábor, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye? Ha valóban érzékenyek önök a biztonsági kockázatokra, akkor mindenekelőtt ezeket tisztázzák.
Sok tehát a kérdés önök körül, de egy dolog biztos: úgy nézzük, hogy hamarosan újraindul a baloldali casting - önök az irányváltásuk alapján kiváló eséllyel vehetnek mindebben részt. Köszönöm a figyelmet.
Kérem, fogadja el a válaszom. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť