DR. APÁTI ISTVÁN

Full text search

DR. APÁTI ISTVÁN
DR. APÁTI ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A szívós, kitartó, kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, ön már Gyurcsány Ferencnél is népszerűtlenebb politikus Magyarországon. Valószínűleg a népszerűtlensége és a letelepedési kötvények vagy más néven terroristakötvények között, amelyek az ön szellemi melléktermékeinek tekinthetők, szoros logikai összefüggés van. Nézzük meg, mi a probléma pénzügyileg, és nézzük meg az ettől sokkal fontosabb nemzetbiztonsági kockázatokat!
Az a probléma ezzel a konstrukcióval, tisztelt miniszter úr, hogy kizárólag offshore hátterű cégek 270 ezer euróért lejegyzik a magyar államtól a letelepedési államkötvényeket, majd 300 ezer euróért passzolják tovább gazdag migránsoknak vagy éppen gazdag terroristáknak saját kibocsátású értékpapírként, aztán ügyfelenként még 60 ezer euró közvetítői díjat is zsebre vágnak, és lejáratkor is ők zsebelik be egyébként a piacinál négyszer nagyobb profitot. Ez a másik probléma a magyar állam szempontjából, hogy négyszer drágább ennek a finanszírozása, mint amennyibe normál piaci körülmények között kerülnek.
Nehéz tehát elhinni, hogy a körülbelül 3 ezer, legalább 3 ezer ügyfél összesen 80 milliárd forintja nem vándorolt az ön barátaihoz, az ön haverjaihoz vagy, tisztelt miniszter úr, akár éppen az ön zsebébe is. Nehéz azt elhinni, hogy a 80 milliárdból nem jut mindenkinek, hiszen ez egy olyan bőségszaru, ami bőven lehetővé teszi a teljes igényrendszer kielégítését.
Ami ettől sokkal súlyosabb, miniszter úr, az az, hogy ezeket az embereket nem lehet ellenőrizni. Elhangzott itt már, hogy gyanús hátterű orosz vállalkozó vagy éppen az előbb említett Ghaith Pharaon, akit egész egyszerűen nem tudnak leellenőrizni a magyar titkosszolgálatok, mert ezekben az országokban a pásztorkutya is tud venni a kecskétől erkölcsi bizonyítványokat, hamis útleveleket és más hamis iratokat. Ez ezzel a probléma, miniszter úr.
Az tehát a kérdés, hogy az ön számára mi a fontos, a piszkos pénzből származó piszkos profit vagy a haza biztonsága. Hajlandó-e lemondani erről a profitról, hajlandó-e lemondani erről a haszonról? Mi a fontosabb? Döntsön és válaszoljon! Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť