TUZSON BENCE,

Full text search

TUZSON BENCE,
TUZSON BENCE, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon furcsa az, amiket itt mond, hiszen önökre azért általában az a jellemző, hogy amikor szavakról van szó, akkor nagyon bátrak, de amikor tettekre kerül a sor, akkor mindig gyengévé válnak. (Mirkóczki Ádám közbeszól.)
Ha a szavakról beszélünk, akkor nem baj, ha felidézi az ember azt, amit éppen ön mondott a Kossuth rádióban, nem is olyan régen, néhány héttel ezelőtt. Azt mondta, hogy önök bármikor - hangsúlyozom: bármikor - biztosítják a kétharmadot ebben a kérdésben a Fidesz-KDNP számára. Ezt mondták. A „bármikor” egy feltétlen támogatást jelent, egy feltétlen támogatást jelent.
Ettől függetlenül az önök álláspontja folyamatosan változik. Elindult eleinte onnan, hogy feltétel nélkül megszavaznák ezt a kérdést, majd feltételeket támasztottak, szövegszerű feltételeket támasztottak. Ezeket a szövegszerű feltételeket egyébként egy kompromisszum keretében teljesítették a politikai pártok.
(9.50)
Majd létrejött egy olyan szöveg, amellyel önök is egyetértenek, szóról szóra egyetértenek. Márpedig egy Alaptörvény módosításánál mi a legfontosabb? Az, hogy szövegszerűen és az Alaptörvény politikai célja tekintetében szövegszerűen egyetértsenek a felek. Ha önök nem értenek vele egyet, akkor nyilván szövegszerűen sem kellene egyetérteni vele. De önök folyamatosan összekeverik ezt a kérdést egy másik kérdéssel (Mirkóczki Ádám: Biztonságpolitikai kérdés!), a másik kérdés pedig egyértelműen az ország finanszírozásának a kérdése.
Van egy hosszú távú cél, van egy olyan cél, ami valóban képes 100-200 évre is meghatározni az ország sorsát: az, hogy kikkel fogunk Magyarországon itt együtt élni, és erről döntött Magyarországon 3 362 224 ember. Ennyi ember szavazott ebben a kérdésben, létrehozva egy új egységet Magyarországért. Ez az egység nem fideszesekből, nem KDNP-sekből és nem jobbikosokból áll, hanem ezek az emberek Magyarországért álltak ki, és ezek között az emberek között vannak jobbikos szavazók is. Ha önök most összekötik ezt a kérdést egy gazdasági kérdéssel, cserben hagyják a saját választóikat. (Zaj. - Közbekiáltások a Jobbik padsoraiból.)
Kérem önöket, van még néhány percük (Az elnök csenget.), gondolják azt át, hogy mit szeretnének a következő időszakban, gondolják azt át, hogy mi Magyarország érdeke. Az egy rövid távú kérdés, egy finanszírozási kérdés, ami amúgy is felülvizsgálat alatt áll, hiszen folyamatosan felül kell vizsgálni azt a kérdést, hogy hogyan kell finanszírozni az országot. Ezt teszi a kormány, és a kötvénykérdéseket is (Szilágyi György: Kettő hiányzik!), minden kötvényt, minden finanszírozási formát az ország gazdasági lehetőségeinek változása függvényében felülvizsgál, új eszközöket teremt, a régi eszközöket pedig folyamatosan átnézi. Ez folyik most is, és a kormány ebben a kérdésben dönteni fog, aminek része természetesen a letelepedési kötvény is. (Folyamatos közbekiáltások a Jobbik padsoraiból.)
De ezt a rövid távú gazdasági kérdést, a másikhoz képest rövid távú kérdést összekeverni azzal, hogy mi az ország érdeke, nagy felelőtlenség, óriási felelőtlenség! Kérem önöket, hogy ne tegyék ezt, ne tegyék, álljanak ki a magyar emberek érdekében, és legyenek végre bátrabbak, döntsenek Magyarország mellett, döntsenek Magyarország érdekében és a magyar emberek érdekében! 3 millió 360 ezer ember volt az, aki döntött, és aki kötelezettséget teremtett; kötelezettséget teremtett nemcsak az itt mögöttem lévő közösség számára, hanem az egész Országgyűlés számára, amelynek önök is a részesei.
Ennek megfelelően önöknek is támogatni kell azt a kérdést, amit szavakban önök már támogattak. Azt mondják, szövegszerűen támogatják ezt az elképzelést, szövegszerűen tudják támogatni az Alaptörvény módosítását - hát, akkor legyenek szívesek és nyomják meg e mellett a gombot!
Van még néhány percük, döntsék el ezt a kérdést! Önök tudják, hogy mit tesznek, önök tudják, hogy ezt miért teszik, és önök tudják azt is, hogy ezt kinek az érdekében vagy kinek a biztatására teszik. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť