NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A bőnyi rendőrgyilkosság kapcsán érdekes, de egyben nagyon aggasztó, nemzetbiztonsági kérdéseket is feszegető összefüggéseket ismerhettünk meg a tegnapi szakbizottsági ülésen. Különös fontossággal bír ez a mai alaptörvénymódosításról szóló szavazás kapcsán. Talán arra a kérdésre is fény derül, hiszen itt ma minden frakciónak és minden képviselőnek színt kell vallania, mi lehet az oka annak, hogy a nyíltan az illegális migránsok és Brüsszel pártján álló balliberálisok és a paramilitáns szélsőjobbal mutatkozó Jobbik egymással összekacsintva, közösen akarják megakadályozni, hogy a népszavazáson 98 százalékos támogatottsággal meghozott döntés az Alaptörvénybe kerülhessen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Egyébként a bőnyi rendőrgyilkosság körülményeiről, az azt megelőző rendőri intézkedésről, a TEK sikeres elfogási akciójáról részletes tájékoztatást kapott a bizottság. Molnár Zsolt szocialista elnök külön kérdéseit is megválaszolták. Mégis olyan, mintha nem is ugyanannak a bizottságnak az ülésén lettünk volna, az ellenzéki elnök simán állít valótlanságokat a sajtóban. Teszi ezt annak ellenére, hogy a folyamatban lévő bűnügyi nyomozás mellett az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot is elrendelt, ami a hét végén készül el. Ezért arra kértek minden bizottsági tagot, hogy a belső vizsgálat lezárultáig ne nyilatkozzunk az ügyben, ne veszélyeztessük a nyomozás és a feltárás sikerességét. Meggyőződésem, hogy Molnár Zsolt jobbikos és LMP-s kollégái is csak azért nem tudtak alázenélni a mondandójának, mert ők nem vettek részt a tegnapi ülésen.
Tisztelt Országgyűlés! Az is világossá vált a bizottság ülésén, hogy a migrációs kérdésekben Magyarország és Európa számára komoly kihívást és kockázatot jelentenek a Soros György által pénzelt, minden legális kontrollt nélkülöző nemzetközi hálózatba tömörült, magukat civileknek hazudó szervezetek. Az ő működésük a nemzetállamok meggyengülését, a párhuzamos társadalmak kialakulását, komoly köz- és nemzetbiztonsági kockázatot és terrorfenyegetettséget is jelenthetne, aminek következménye a paramilitáns szervezetek, illetve a szélsőséges politika megerősödése, ami szintén veszélyezteti a közrendet, közbiztonságot és az alkotmányos demokráciát.
Az elmúlt időszak európai terrorcselekményei és a magyar rendőrséget ért támadások is azt bizonyítják, hogy Európa és Magyarország biztonságát ma az illegális migráció és a vele kéz a kézben járó terrorizmus, és az ennek következtében megerősödő szélsőséges, paramilitáns szervezetek veszélyeztetik.
A bőnyi rendőrgyilkosságot is egy szélsőjobboldali hungarista, harci és alaki kiképzéseket tartó szervezet, a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője, idősebb Győrkös István követte el. Az MNA vezetői és ideológiai irányítói a szervezethez kapcsolható internetes oldalakon, többek közt a hidfo.hu-n többször egyértelműen kinyilvánították, hogy egy általuk egyszer polgárháborúnak, más alkalmakkor faji háborúnak minősített háborúra készülnek, hol az aktuális politikai hatalom, hol a zsidóság, hol az Európába igyekvő migránsok ellen. Erre a harcra mind erkölcsileg, mind képzettségük okán magukat tartják a legalkalmasabbnak azzal a céllal, hogy végül egy hungarista, majd az utóbbi években általuk népi szocialistának titulált, orosz mintára felépített társadalmat, rendszert hozzanak létre.
Az idézett gondolatsorok egyértelműen propagandacélzattal, a külvilág számára készültek. A bőnyi rendőrgyilkossággal egy új helyzet alakult ki Magyarországon. Megállapítható, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője célzott karabélysorozattal kivégzett egy szolgálatban lévő rendőrt. Másrészt olyan fényképes dokumentumok kerültek nyilvánosságra, amelyek a szélsőség és a politika kapcsolatát is felvetik. Sajtóhírek szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Külügyi bizottság alelnöke a ma már említett, az MNO-hoz tartozó hidfo.hu portál újságírójával, Vona Gábor, a párt elnöke pedig ifjabb Győrkös Istvánnal, a rendőrgyilkos fiával tart, illetve tartott kapcsolatot.
Mivel az érintett jobbikos politikusok az ügyben nem tűnnek őszintének, ködösítenek, maszatolnak (Közbeszólások a Jobbik soraiból.), terelnek, ezért a Nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén külön és kiemelten kell vizsgálnunk a magyar szélsőjobboldali, paramilitáris szervezeteket és azok külföldi, illetve hazai politikai kapcsolatait, illetve azt is, hogy milyen veszélyt jelentenek a közrendre, közbiztonságra és az Alaptörvényen alapuló demokratikus jogrendünkre.
Ehhez kérem majd a Belügyminisztérium támogatását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
(9.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť