KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az Országgyűlés előtt is részvétemet és együttérzésemet fejezem ki az elhunyt rendőrtiszt családjának és a teljes rendőri állománynak. A gyilkosság az elmúlt 25 év legdurvább akciója, a szélsőjobboldali szervezetek vezetői közül eddig rendőrre fegyverrel senki nem támadt.
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a történtek kivizsgálására, amely jelenleg is folyamatban van. A részvét, az együttérzés és a felháborodás mellett meg kell vizsgálni, hogy a szélsőjobboldali szervezet, a Magyar Nemzeti Arcvonal, amelynek az elkövető alapítója volt, mely politikai párthoz kötődik és mely idegen titkosszolgálattal tart kapcsolatot.
Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kimondhatjuk azt is, hogy az ilyen kapcsolat a magyar emberek biztonságát veszélyezteti. Biztosíthatom a képviselő urat, hogy a magyar hatóságok az összes információt elemzik majd, amelyek a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz és az idegen titkosszolgálatokhoz kötődnek.
A Belügyminisztérium a Rendészeti bizottság elé fogja tárni a rendőrgyilkosság körülményeit, valamint azt is, hogy milyen félkatonai szervezetek vannak Magyarországon, továbbá, hogy ezek milyen veszélyt jelentenek… (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) - tehát továbbá, hogy ezek milyen veszélyt jelentenek az ország, a magyar emberek biztonságára, és azt is, hogy milyen intézkedések szükségesek ennek a veszélynek a megszüntetése érdekében, tisztelt képviselő úr.
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottsága a tegnapi napon 8 órától megtartott zárt ülése keretében részletes tájékoztatást kapott az ügy részleteiről. A bizottság a rendőrség és a szolgálatok részletes tájékoztatása alapján a hatóságok által lefolytatott eddigi eljárást megismerte. A magyar hatóságok megvédik minden szélsőségtől az országot. A magyar embereket megvédik a szélsőjobboldali támadásoktól és a külföldi titkosszolgálatoktól is.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a magyar hatóságok, a magyar szolgálatok munkáját ebben a nagyon fontos feladatban támogassa. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť