VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! 2007 egy nehéz év volt Mészáros Lőrinc életében, majdnem csődbe jutott a vállalkozása. Ekkor azonban történt egy egészen csodálatos fordulat, szorosra fűzte a viszonyát Orbán Viktorral, és innentől fogva Mészáros Lőrinc élete és vagyoni helyzete nem utolsósorban radikálisan megváltozott.
Mészáros Lőrinc rövidesen kétezer-ötszáz-szoro-sára növelte cégeinek árbevételeit, jelenleg ott tart, hogy a becsült vagyongyarapodása meghaladja a napi - még egyszer mondom: napi - 15 millió forintot. Az építőipari cégeinek nyereségessége árbevétel arányában többszöröse, mint a legszervezettebb multinacionális cégeknek a nyeresége ugyanebben a szektorban, többszöröse, mint a Strabag vagy a Swietelsky nyeresége ugyanakkora árbevétel esetén, tehát valami csodálatos módon csinálja Mészáros Lőrinc.
A Fejér megyei földeknél is óriási szerencséje volt, ugyanis a negyedét azoknak a földeknek, amit elosztott az Orbán-kormány, Mészáros Lőrinc és családtagjai kapták meg. Ez is egy csodálatos élmény lehetett. Az is egy csodálatos, hogy a trafiktenderen, amit meghirdetett a kormány, szintén Mészáros Lőrinc és családtagjai futottak be, az összes magyarországi Auchan áruháznál az ő trafikjaikon keresztül vásárolhatnak a magyar emberek dohányárut maguknak.
De Mészáros Lőrinc karrierje töretlen volt a közbeszerzések terén is. Több tucatnyi közbeszerzést nyert el, és azt kell mondanom, hogy édes mindegy, hogy milyen területen indult el ez a csodálatos aranyember, mindig nyerni tudott. Egyem a szívét! Hát, ő szállította az ásványvizet a MÁV-nak, aztán később átnyergelt az ásványvízszállításról a sorompószerelésre, az ezzel kapcsolatos közbeszerzést is neki sikerült elnyernie.
Nagyon csodálkoznak fideszes képviselőtársaim, de érdemes odafigyelni, mert még nincs vége ennek az egésznek. Lovardát épített, ezt is egy közbeszerzésen nyerte el, ehhez is ért. Szintén vasutat épített, csatornát épített, és még a jó ég tudja, hogy mennyi minden csodálatos cselekedetet nem vitt végbe (sic!) ez a derék ember. Aztán megtudhattuk azt is, hogy az a kuvasz, amit ölelgetett Orbán Viktor - a Nárcisz néven megismert állatról van szó -, az egy Mészáros Lőrinc által az Orbán Viktor családjától bérelt földterületen lakik, nem Orbán Viktorral magával. Itt az a kérdés, államtitkár úr, hogy a Jóisten tett csodát Mészáros Lőrinccel - ilyen nagy csodára azért valljuk meg, inkább isteni segítségre van szükség -, vagy pedig Orbán Viktor keze van a dologban.
Azt is meg szeretném kérdezni, államtitkár úr, hogy vajon meddig tart ez a vircsaft, még a továbbiakban is számíthatunk-e hasonló cselekedetekre. És mivel látom, államtitkár úr, hogy ön fog válaszolni, ha már a költészet engem is megihletett, Karády Katalin: „Jöjj, hazudj valami elfogadhatót.” Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť