DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönök minden olyan jobbikos mondatot, ami nem a nevemről szól, illetve nem arról, hogy a nevemen szórakoznak, úgyhogy engedje meg, hogy ennek szellemében válaszoljak.
Hol vannak már azok a régi szép idők, amikor a Jobbik a választási programjában azt ígérte, hogy véget vetnek a multinacionális tőke egyeduralmának?! De engedje meg, hogy egy kicsit távolabbról kezdjem!
Van az Országgyűlésben egy párt, az a neve, hogy Magyar Szocialista Párt. Ez az a párt, amelyik évek óta azzal tűnik ki, hogy erőteljes támadást indít azon magyar vállalatok ellen, amelyek növekednek, akár a bevételük is növekszik, és egyre több embert foglalkoztatnak. Ugyanez a párt tétlenül nézte, hogy a rendszerváltás után a magyar vállalatok (Dr. Szakács László: Móricka, neked mindenről ugyanaz jut az eszedbe?), kicsik és nagyok hogyan szorultak ki a bankszektorból, az energiaszektorból, az építőiparból, a kereskedelemből vagy éppen a médiából. Azért nézte el ezt tétlenül, mert a sunyi privatizációval előidézői voltak ennek. (Dr. Szakács László: Viszont ezt most az asztal fölött csináljátok! Ez nem olyan sunyi!) Azért hozom ezt fel, mert úgy látom, hogy a Jobbik is csatlakozik azokhoz, akik állandóan a magyar vállalatokat támadják, úgy is mondhatnám: ebben is elkezdték majmolni a baloldalt.
Önnel ellentétben én nem követem azt, hogy az egyes magyar vállalkozásoknak hogyan alakul a pénzügyi eredménye. (Magyar Zoltán: Azt tudjuk! - Szilágyi György: Az látszik!) Az ön által említett céget sem ismerem, abban azért biztos vagyok (Szilágyi György: Mészáros Lőrincről se hallottál még?), hogy nem azzal a szándékkal hozták létre, hogy áfát csaljanak vele, mint ahogy az a Jobbik környékén azért előfordult.
Hogyha önnek bármilyen szabálysértésről tudomása van, akkor tegyen bejelentést a hatóságoknál, hogyha nem teszi, akkor arról van szó, hogy üresen vagdalkozik. Az is lehet ugyanakkor, hogy ön szándékosan vesz részt egy vállalkozói konkurenciaharcban, hogyha ez az utóbbi a helyzet, akkor a kormány a maga részéről ebben nem kíván részt venni.
Amiről viszont érdemes itt szót ejtenünk, az az, hogy a stratégiai iparágakban egyre több magyar vállalat állja meg a helyét. Az elmúlt években növekedett a magyar tulajdonrész aránya, többek között a bankszektorban és az energiaszektorban is (Dr. Szakács László: Az UniCreditben! Ja, abban nem!), ennek jelentőségét talán a Jobbik sem vitathatja el. Ez azt is jelenti, hogy a magyar vállalatok nagyobb eséllyel tudnak részt venni a munkahelyteremtésben, és nagyobb eséllyel tudnak hozzájárulni Magyarország erősödéséhez.
Ön a felszólalásában talán úgy fogalmazott, hogy minden tekintetben zsugorodó gazdaság. Önnek frakcióvezetőként azért az alapvető tényekkel illene tisztában lennie. A gazdaság sokadik éve növekedő pályán van, több mint 600 ezer emberrel több dolgozik Magyarországon. (Dr. Szakács László: Mészáros?) Ez is teszi lehetővé azt, hogy a kormány béremelési programokat indítson. (Dr. Szakács László: Mészárosnál miért minimálbéren van mindenki?)
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Azt azért ön is érzi, hogy a felszólalásával komoly hitelességi problémák adódnak. Na, nemcsak arra gondolok, hogy ön korábban jócskán belegabalyodott egy csúnya áfacsalási ügybe, hanem arra is, hogy van a Jobbik frakciója környékén egy titokzatos vállalkozó (Dr. Szakács László: Ismeritek ti azt jól!), és a helyzet az, hogy a frakcióköltések jelentős része az ő környékén landol. Hogyha önöknek az a politikája, önök döntenek erről, hogy magyar vállalkozókat vizsgálnak, akkor először nála kezdjék, már csak azért is, mert frakcióvezetőként minden bizonnyal ön dönt ezekben a kérdésekben. (Dr. Szakács László: Ha az elkezdene rólatok beszélni!)
De hogy visszatérjek az eredeti kérdésre, én nem találok abban semmilyen kivetnivalót, hogyha bármely magyar vállalkozás növekedik és gyarapszik. Azt gondolom, hogy ebben semmi ördögtől való nincs. Persze, van egy olyan rendszer, amelyik a vállalkozások gyarapodását eleve negatív dolognak tartja, amely ellen küzdeni kell, ezt a rendszert úgy hívják, hogy szocializmus. Sajnálom, hogy szellemi értelemben is egyre inkább ebbe az irányba haladnak. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť