LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! Itt szeretném megemlíteni azt is, hogy a kormány kifejezetten erős nemzeti programot indít az I. és a II. világháborús sírok rendbetételét illetően. Rétvári Bence képviselőtársunk, államtitkár kollégánk felügyelete mellett zajlik az I. világháborús sírok rehabilitációjával, felkutatásával kapcsolatos munka. Ugyanez van a II. világháború esetén is; az valamivel jobban áll egyébként az elmúlt 25 év eredményeinek köszönhetően.
De szeretném azt is elmondani, hogy amire szükség van, és amire képviselő úr kérdezett, az elsősorban a határon túli magyarok körében, azok körében is, akik nem rendelkeznek állampolgársággal, ennek a juttatásnak a népszerűsítése. Meggyőződésem szerint egyelőre kevesekhez jutott el az a tudás, hogy ilyen juttatásra lehetőség van, hiszen 1500 határon túli honfitársunk kap havi rendszerességgel 8550 forintot, ami bizonyos országokban jelentős jövedelemkiegészítésnek számít egyébként, teszem hozzá. Meggyőződésem szerint ezzel a hadiárváknak jelentősen tudtunk segíteni, de javaslatot fogok tenni, és már gyűjtöm a támogató képviselőket, hogy a 2018-as költségvetésben a 8550 forinton emeljünk. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť