DR. MENGYI ROLAND,

Full text search

DR. MENGYI ROLAND,
DR. MENGYI ROLAND, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Törvényalkotási bizottság 2015. június 25-ei ülésén megtárgyalta a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény módosításáról szóló T/5126. számú törvényjavaslatot. A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a Gazdasági bizottság egypontos módosító javaslatát, amelynek célja alapvetően az európai uniós jogi rendelkezésekkel való összhang megteremtése. Bizottságunk 24 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett támogatta a módosításra irányuló szándékot.
Jelen törvényjavaslat az iskolaszövetkezetek működési fedezetének biztosítása s ezáltal az iskolaszövetkezeti tagok munkabérének biztonságos kifizetése érdekében került az Országgyűlésnek benyújtásra. A törvényjavaslat számos alkotmányos alapelvet érint. A kormány fontosnak tartja azt az alaptörvényi követelményt, hogy Magyarország törekszik megteremteni annak feltételeit, hogy minden munkaképes ember, aki dolgozni akar, dolgozhasson, különös figyelmet fordítva arra, hogy a fiatal munkavállalók elhelyezkedési esélyeit is javítsuk.
Erre tekintettel a bizottság az összegző módosító javaslatot és az összegző jelentést 24 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett fogadta el. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť