DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Biztos tanévkezdésre számíthat mindenki minden iskolában. Hallottuk már ezeket a szólamokat a tavalyi évben is, akkor is kétségbe vonták, hogy működni fog a KLIK és működni fog a költségvetése, mégis működött.
Nyilvánvalóan a kormánynak elsődleges érdeke, hogy minden pedagógus számára, minden diák számára biztosak legyenek a követelmények. Sőt, nemcsak úgy fog működni, mint tavaly, hanem azt a béremelést is, amit idén szeptember 1-jétől kapnak a pedagógusok, azt is folyósítani fogjuk nekik, ez is több mint 30 milliárd forintos összeg a tavalyi plusz 120 milliárdon túlmenően. Tehát ezek biztosítottak lesznek.
Igyekeztünk a költségvetés, gazdálkodás hétköznapi gyakorlatát is egyszerűbbé tenni. Ön is nagyon jól tudja, hogy azon tankerületek számára, amelyek megyeszékhelyeken vannak, jogosítványokat adott át a budapesti KLIK központ. Ön is nagyon jól tudja, hogy kincstári kártya igénylésére nyílik lehetősége az intézményvezetőknek, pontosan azért, hogy pontosan lássák, mekkora keretből gazdálkodhatnak, és ezt erről a kincstári kártyáról költsék el. Nyilvánvalóan függ ez az összeg a tanulók számától, a pedagógusok számától, az intézmény profiljától, az iskola épületének, felszereltségének állapotától, tehát mindez befolyásolja azt, hogy pontosan a kincstári kártyát mennyire lehet költeni.
Ugyanakkor fontos, hogy azokat a területi különbségeket, amelyek adottak voltak az önkormányzati fenntartás több mint húszéves időszakából, tudjuk csökkenteni, és nyilván ahol többletforrásra volt szükség, eddig is megtette a kormány, és ezután is meg fogja tenni, hogy ezeket az egyenlőtlenségeket kiegyenlíti, hiszen a KLIK-nek az a küldetése, hogy bárhol születik valaki Magyarországon, gazdag vagy szegény, nyugat-magyarországi vagy kelet-magyarországi településen, ugyanolyan eséllyel tudjon tanulni, és ugyanolyan tudást tudjon szerezni. Úgyhogy ehhez eddig is és ezután is a kormányzat minden forrást biztosított és biztosítani is fog. Nyilván amit pedig át kellett alakítani a KLIK rendszerén, azt pedig megtette az előző félévben is. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť