DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: …de az emberek fel fogják ismerni az érdekeiket. Az emberek, az autóstársadalom felismeri az érdekeit, és igenis havi 400 forintért igénybe fogják venni azt az úthálózatot, ami számukra rendelkezésre áll. (Az elnök csenget.) Ez nem politikai állásfoglalás kérdése, ez racionalitás kérdése. Életvezetés kérdése, életvezetési racionális kérdés. (Felzúdulás. - Kunhalmi Ágnes mutatja: Ez vezetés kérdése! - Az elnök csenget.) És ez ellen önök akkor sem tudnak tenni, nem a kormánypárttal szemben, hanem a magyar autóstársadalommal szemben, hogyha napi érdekeik miatt nem hajlandók a számokat megnézni. Ha nem hajlandók megnézni, hogy jelenleg 2 százalék autós vesz bérletet, mert a 43 ezer forinton, amit (Folyamatos, nagy zaj. - Az elnök csenget.) egyébként 2007-ben önök vezettek be, önök vezettek be, ezen a 2007-től fennálló rendszeren változtatunk.
(8.30)
A javaslatunk helyességét és megalapozottságát mi sem bizonyítja jobban, hogy önök ezt nem tudják elviselni, még végighallgatni se bírják, mert a számok bizony döntőek és meghatározóak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Szégyenteljes! - Dr. Szél Bernadett: Hol a hatástanulmány? - Kunhalmi Ágnes: Nem nekünk kell elszámolnunk!)
Tisztelt Országgyűlés! (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Döbbenetes!) Meggyőződésem, hogy a kormánynak ez az állásfoglalása és a minisztériumnak az a rendelete, amely ezt be fogja vezetni, sok százezer család, sok százezer autós érdekeit képviseli (Dr. Schiffer András: …követelik!); 43 ezer forint helyett 5 ezer forint, mindenki számára elérhető módon.
Az önök által igényelt hatástanulmányok itt vannak előttem, rendelkezésre állnak (Dr. Schiffer András: Lássuk! - Szabó Timea: Miért nem láttuk eddig?), és a döntés meghozatala után (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.), ahogy ezt a rend előírja, a jogalkotási törvény előírja, ezt nyilvánosságra fogjuk bocsátani. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Csüccs! - Dr. Schiffer András: …kipereljük!)
Ha Schiffer képviselő úr megengedi, mert talán őt is érdekli (L. Simon László: Nincs jogosítványa!), az egyeztetések során elhangzott ésszerű javaslatokat figyelembe vettük, ennek eredménye az, hogy a gyakorlatilag belterületi feladatokat ellátó Megyeri út továbbra is térítésmentes. (Közbeszólás az MSZP soraiból. - Lukács Zoltán: Semmi karácsonyi hangulatotok nincs!) Éppen azért, mert (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) ez olyan belterületi forgalmat szolgál, ami nem az autópálya-rendszerhez, hanem a belterülethez tartozik hozzá. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Megvédték a Megyeri hidat, ünnepeljük meg!)
Hölgyeim és Uraim! Egy év múlva találkozunk. (Dr. Rétvári Bence tapsol. - Folyamatos közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť