SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az előző ciklusban az Orbán-kormány egyik legjellemzőbb tevékenysége a kormány közeli emberek cégeinek állami pénzen történő felhizlalása volt. Gondolom, nem kell önnek ezen a téren bemutatnom Simicska Lajost. A Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában hirdetményt tettek közzé a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Bizottságának - amelynek ön az elnöke - 2014. évi kommunikációs feladatainak ellátására vonatkozó vállalkozási szerződésekről. A nettó 126 millió 300 ezer forintos vállalkozási díjon két cég, a Bell and Partners Kft., illeve a Joung and Partners Kft. osztoznak.
Nézzük a két céget! A Bell and Partners, a rendszeres kormányzati megrendelésekhez jutó cég tulajdonosa dr. Viszkei András János, aki a társaság árbevételét 2011 és ’13 között megduplázta, másfél milliárdról 3 milliárd 300 millió forintra növelte. Dr. Viszkei András egy régi cégének a tulajdonosát ma dr. Simicska Lajosnak hívják. A másik cégnek a tulajdonosa Kuna Tibor, üzlettársa az a Holbok Sándor, aki jelenleg az állami HM Arzenál Elektromechanikai Zrt. és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. igazgatótanácsának tagja, illetve korábban, az első Orbán-kormány alatt a Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt., illetve a Mahart, a Magyar Hajózási Zrt. igazgatóságának a tagja volt.
A nyerteseknek a kormányzattal való látható személyi összefüggéseire is tekintettel kérdezem, hogy a szóban forgó közbeszerzési eljárás vonatkozásában a szaktárca belső ellenőrzési főosztályának soron kívüli vizsgálatát nem tartaná-e esetleg indokoltnak. Nem zavarja-e, hogy az ön által vezetett tárca gyakorlatában a szabályszerűségnek már a látszatáról sem lehet beszélni? Végül, nem érzi-e úgy, hogy a Hungarikum Bizottságot éppen az ilyen és ehhez hasonló eljárások alacsonyítják le és minősítik kifizetőhellyé?
Kérem miniszter úr lehetőleg mindenre kiterjedő válaszát, és hogy mi a véleménye ezekről a cégekről és ezekről a különböző kormány közeli embereknek juttatott pénzekről.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť