SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Nagyon szépen köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyon-nagyon nehéz úgy beszélni egy témáról, hogy ne ragadjunk le egy másiknál, és az ökológiai gazdálkodás kérdése pont egy ilyen téma. Nem Kishantos az, amiről beszélnünk kell, hiszen az mindössze egy jelkép arra, hogy az ökológiai gazdálkodás esélyei miként alakulnak Magyarországon jelenleg.
Az ökológiai gazdálkodás fejlesztéséért című dokumentum, amelyet 2014 és 2020 közötti stratégiai tervként, nemzeti akciótervként fogadott el a Vidékfejlesztési Minisztérium idén, nagyon sok lehetőséget feltár abban az irányban, hogy miként lehet mindazokat a gondokat, amelyek ma felmerültek, részben kezelni. Felmerült, hogy milyen az iskolai élelmezés, hogyan jutnak gyerekek alapvető élelmiszerhez, felmerült a bűnözés, felmerült a szegénység kérdése. Mindezekben, úgy érzem, az okozatokat kezeljük azáltal, hogy alapvetően nem arra irányul, hogy miért nincs elég munkahely, miért nincs az embereknek elég munkájuk, és miért nincs elég foglalkoztató hatása a vidéki térségekben annak a mezőgazdaságnak, amely korábban évszázadokig megfelelő mennyiségű munkahelyet tudott teremteni a vidék népességének.
Az ökológiai gazdálkodásban nagyon-nagyon sok foglalkoztató potenciál rejlik annak nagyon magas élőmunkaigényéből adódóan, és ennek megfelelően a magyar kormányzat 130 ezer hektárról 300 ezer hektárra kívánja növelni 2020-ra az ökológiai gazdálkodásban részesült területek arányát. Azt gondolom, hogy az akcióterv nagyon sok részével egyet lehet érteni, ez a mennyiség viszont nem kellően ambiciózus, sokkal gyorsabban el lehetne ezt érni.
Arra lennék kíváncsi, tisztelt miniszter úr, hogy megvan-e az a stratégia, amely munkahelyteremtő szándékkal és munkahelyteremtő potenciállal teremti meg az akcióterv végrehajtásához szükséges feltételeket, és a tisztelt miniszter úr, illetve a tárcája tudja-e érdemi munkával segíteni azt, hogy ezek vidéki munkahelyként mielőbb létrejöjjenek. (Taps az LMP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť