DR. FAZEKAS SÁNDOR

Full text search

DR. FAZEKAS SÁNDOR
DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter: Köszönöm. Tisztelt Képviselő Úr! Nyilván valamennyien tisztában vagyunk a műfaji korlátokkal, hogy egy ilyen időkeretben milyen mélységig lehet egy témát elemezni. Egy dolog biztos: az agrártámogatásoknál, a különböző pályázatoknál pluszpontot kapnak a biotermeléssel foglalkozók, azt vállalók. A Mintamenza-programmal és jó néhány más helyi értékesítési, rövid értékesítési lánc programban családi gazdaságokat támogató, háztáji gazdálkodási, konyhakerti programmal szintén kiemelt figyelem irányul a biogazdálkodásra.
A földpályázatoknál pedig az állattenyésztést támogatjuk, az állattenyésztés jelentős részben szintén biogazdasági körben zajlik, elég itt a nemzeti parki legelőterületekre gondolni. Tehát megvan erre a lehetőség. Az állattenyésztés biztosítja a legmagasabb foglalkoztatottságot, és ezen keresztül valósítható meg, hogy vidéken több munkahely legyen, akkor is, ha a biogazdálkodás keretei között dolgozik valaki, amit - említettem - nyilván minősítési eljáráson keresztül lehet dokumentálni és akkor is, ha más gazdálkodási formát választ.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť