MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Az a botránysorozat, ami a Földművelésügyi Minisztérium körül most már napról napra dagad, most már nem csak arról szól, hogy melyik narancsbáró nyúlja le éppen a támogatásmilliárdokat a hazai családi gazdálkodók elől. Nemcsak arról szól, hogy kinek osztogatják az állami földeket, hanem bizony a szaktárca minden szintjén megjelentek a problémák.
(17.40)
Emlékezhetünk, egy évvel ezelőtt itt derült ki, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közegében gyakorlatilag egy bűnszervezet működik, ami a területalapú támogatások lenyúlására specializálódott. De ugyanúgy hideg zuhanyként érte azt a 13 ezer érintett családi gazdálkodót a hír, hogy bizony az AKG-program szeptembertől nem folytatódik, azóta pedig semmilyen alternatívát nem nyújtottak, miközben már a sokadik határidő járt le.
Szintén érdekes történet, hogy néhány napja lemondott Palkovics Péter, az MVH elnöke; pletykák szerint azért, mert Brüsszel több száz milliárd forintot akár visszaigényelhet különböző európai uniós programok jogtalan felhasználása miatt, de az biztos, hogy jó néhány milliárd forintot érinteni fog. Ez viszont felveti azt a kérdést is, hogy mikor fogják elfogadni a Jobbiknak azt a javaslatát, hogy ilyen esetben, amikor egyértelműen a döntéshozón múlott az, hogy ennyi pénztől elesnek a hazaiak, a hazai érintettek, bizony akár a magánvagyonával is felelősségre lehetne vonatni ezeket a vezetőket.
Szintén friss hír, hogy az NFA-tól kidobták az összes ügyvédet, állítólag azért, mert Kishantost nem elég hatékonyan csinálták ki, Kishantos megsemmisítésében nem voltak elég professzionálisak. Ma már ott tartunk, hogy végrehajtást kért a NAV a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellen, mivel 132 ezer forintos bírságot nem tudott befizetni az NFA. Sokáig lehetne ezeket a problémákat sorolni.
A legújabb talán, ami még említésre érdemes itt ebben a szűk időkeretben: az Európai Bizottság augusztus 30-ai rendeletét figyelmen kívül hagyva a kormány, most úgy tűnik, hogy bukják a hazai almatermelők azt a néhány milliárd forintot, ami megsegítette volna őket az orosz embargó miatt. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.)
Kérem, válaszoljon ezekre a felvetésekre, miniszterelnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť