BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ

Full text search

BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ
BANGÓNÉ BORBÉLY ILDIKÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Püspökladány város régi megoldatlan problémája a városon átvezető 42-es számú főút lakosságot zavaró, nagy baleseti kockázatot jelentő forgalma, melyet túlnyomó részben a romániai tranzitforgalom okoz. A hiányos forgalomszámlálási adatokat túlhaladóan a valóságban naponta 8-10 ezer egység jármű, ebből 1800-2000 kamion halad át az adott útszakaszon. A nagy gépjárműforgalom szennyezi a levegőt, megnöveli a baleseti kockázatot, rezgéseivel megrepeszti a lakóházak falait.
Az éjszakai órákban is elviselhetetlen a kamionközlekedés, az ablakokat kinyitni nem lehet. Románia Európai Unióhoz való csatlakozását követően az áthaladó járművek száma drasztikusan megnőtt. Az útburkolat állapota folyamatosan romlik.
A 42-es számú főút nyomvonala a legsűrűbben lakott, iskolákkal és közintézményekkel teletűzdelt városközponton halad át. A lakosság eddig már tíz alkalommal, hatodik hónapja folytatja demonstrációját az elkerülő útért. Embereknek kell meghalnia ahhoz, hogy valami történjen? Mindezzel kapcsolatban írásban már tettem fel kérdéseket, a válaszok azonban újabb kérdéseket vetnek fel. Írásbeli válaszukban azt írják, hogy az e-útdíj bevezetése miatt a díjkötelessé vált főutak forgalma jellemzően nem nőtt. Ezt mire alapozzák? Mert a 42-es számú főúté erőteljesen növekedett. Mikor tudjuk meg a valós forgalomszámlálási adatokat?
Az M4-es építéséről azt írják, hogy középtávon tervezik annak megkezdését. Ez mit jelent? De azt is írják, hogy az M4-es autópálya főváros és országhatár közötti teljes szakaszának megépítésére mintegy egy évtizeden belül kerül sor. Továbbá azt is írják, hogy a Püspökladány-Törökszentmiklós szakasz 2016-18 között valósulhat meg, és ez a fejlesztés jelentős mértékben orvosolni fogja a tranzitszállításból eredő fő forgalmi problémákat. Most akkor van probléma vagy nincs probléma? A kisajátítási eljárások miatt még inkább elképzelhetetlen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy mindez 2016-ra, ’18-ra megvalósul.
Melyik a három állításból az igaz, államtitkár úr? Fontos-e a püspökladányi emberek élete? Várom a válaszát. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť