IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az NMHH-beszámolóban olvasható, hogy az NMHH dologi kiadásai között a „kiküldetés, reklám, reprezentáció” sorokon a korábbi években elköltött összeg tízszerese került végül felhasználásra 2013-ban. Az előző évi 188 millió forinttal és az eredeti 2013-as előirányzat eredetileg 250 millió forintban meghatározott összegével szemben végül 1784 millió forintot költöttek el ezen a jogcímen, tehát közel 2 milliárd forintot. Majd egy évközi módosítás során ezt a keretet emelték 1852 millió forintra.
Az LMP szerint ez a jelentős módosítás, illetve végül annak az elköltési módja felveti annak a gyanúját, hogy a digitális átállásra költött közpénzek is a Fidesz közeli oligarchákat gazdagították. Mi utánajártunk ugyanis, hogy minek köszönhető ez a jelentős kiadásnövekedés. Az LMP korábbi közérdekű adatkérésére az NMHH megküldte részletes kimutatását, amely szerint több mint 200 millió forintot költöttek el kiküldetésekre, utazásokra, de a tetemes kiadásnövekedést a tavalyi évben mindössze egyetlenegy tétel magyarázza: az országos digitális átálláshoz kapcsolódóan a Simicska-birodalomból jól ismert IMG, Inter Media Group Kft. közel 1,6 milliárd forintot kapott egy úgynevezett kommunikációs kampány lebonyolítására. Ismeretes, ugyanez a cég nyerte el a Paks II. kommunikációjára szánt több mint félmilliárd forintos megbízást is, ami miatt az LMP idén áprilisban az államnak vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť