GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. A dohányzással összefüggő egészségügyi kockázatok, illetve a megbetegedésekből fakadó egészségügyi kiadásoknak az óriási mértéke közismert.
A törvényjavaslat a dohányipari vállalkozásokra egy egyszeri egészségügyi hozzájárulás kirovását javasolja a 2015. évre vonatkozóan. A törvényjavaslat szerint a hozzájárulás összege teljes egészében az államháztartás egészségügyi alrendszereinek finanszírozására fordítható, és semmi másra, azaz az egészségügyi ellátás színvonalának az emelését szolgálja.
A törvényjavaslat illeszkedik a kormány népegészségügyi célkitűzéseihez. A törvényjavaslat illeszkedik a kormánynak az adórendszer átalakítására vonatkozó elképzeléseihez, vagyis ahhoz, hogy a forgalmi és fogyasztási adók szerepének a növelését kell elérni.
Mivel a törvényjavaslat egyszeri, azaz egy évre vonatkozik, nem várjuk, hogy az áremelkedést okozna a piacon, a cégek között meglévő erős árverseny miatt. Ugyanakkor várható, hogy a hozzájárulásból befolyó bevételeknek a nagysága 11-12 milliárdot fog elérni, amit, még egyszer mondom: kizárólag csak az egészségügy finanszírozására lehet majd fordítani.
A kormány a javaslatot megtárgyalta és a fentiek figyelembevételével az indítvány elfogadását javasolja. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť