SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Néhány dologban szeretnék reflektálni L. Simon államtitkár úr kedves megjegyzéseire.
Elsőként is azzal kezdeném, hogy megrótt itt bennünket, hogy nem kellő alapossággal néztem át a jogszabályt. Javaslom, hogy a házszabály tanulmányozása során ismerje föl annak a kötelezettségét, hogy a részletes vitákat nem itt folytatjuk. Tehát az, hogy milyen jogszabályba konkrétan hogy kell belemenni, nem itt lett volna feladatom. Tehát olyat kér rajtam számon, amit egy olyan házszabály szabályoz, amit önök fogadtak el. Tehát ez az első. (L. Simon László: Most általános vita van.)
A második pedig: azt tetszett volt mondani, lejegyzeteltem szó szerint, ahogy elvárta, hogy „a katalógust alá kell írni’, hogy ezért ülünk bent. Szeretném emlékeztetni „a katalógust alá kell írni” tekintetben, hogy jelen pillanatban négyötöde itt van az LMP-frakciónak, a Fideszből hét ember van bent. (Novák Előd közbeszól.) Hét ember van bent, tehát ezzel a 4-5 százalékos részvétellel valószínűleg nem hangoskodnék fideszes képviselőként, hogy másoktól várjam el azt, hogy hogyan vesznek részt a vitában, és miként is tudnak aktívak lenni. (L. Simon László: Jó a felszólalásod!)
Tehát összességében meg szeretném köszönni külön, hogy részt vesz a vitában, ezt nem szoktuk meg önöktől, zárszókhoz vagyunk szokva, ezt tényleg tisztelettel köszönöm, és kifejezetten megtisztelőnek érzem, hogy ezt megtette.
Ugyanakkor még annyira hadd reagáljak, Nyitrai képviselő úr mondta ezt, hogy hatékonyabbá kell tenni ezeket a rendszereket, mert az uniós fejlesztési források miként is hasznosulnak és milyen korlátokat támaszt. Ez az, amivel elárulják saját magukat. Önöknek nem a kulturális örökség a fontos, hanem az, hogy hogyan menjenek az uniós pénzek lehívásai, az, hogy hogyan tudják minél gyorsabban átadni.
És ha már itt tartunk, akkor nyilván megkérdezném, hogy az a hatékonyság például a Várkert Bazár esetében hogyan érvényesült. Tehát többször is át lehet adni ugyanazt? Vagy ott mi valósult meg, hogyan fog egy ugyanilyen eset elősegíteni? Tehát szerettem volna reflektálni arra, hogy más szemszögből ugyanazt esetleg másképp látjuk. Köszönöm szépen, elnök úr. (Szórványos taps az LMP és az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť