L. SIMON LÁSZLÓ,

Full text search

L. SIMON LÁSZLÓ,
L. SIMON LÁSZLÓ, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Nem sietünk, a következő két törvényjavaslatnak is én leszek az előterjesztője, úgyhogy a saját időmet húzzuk. (Derültség.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, hogy Sallai képviselőtársam a frappáns visszavágások nagymestere címet most kiérdemelte. Gratulálok, képviselő úr, és további sok sikert kívánok az irodalmi munkásságához. Nagyon szép volt. (Sallai R. Benedek: Köszönöm.)
Azt javaslom képviselő úrnak, hogy Schiffer képviselő úrral, aki aztán itt a legnagyobb szakértője a házszabálynak, az általános és részletes vita közötti különbséget beszélje át, hogy értse, hogy most általános vita van és hogy most miről beszélünk, és hogy az általános vitára miért kell fölkészülten jönni egy képviselőnek, és magyarázza el majd Schiffer képviselő úr önnek azt, hogy miről is szól a részletes vita, mi az általános és a részletes vita közti különbség, mert ha ezt ön tudná, akkor ezt most nem mondta volna el.
Ha az előbb nem megy ki, miközben hozzászólok, akkor hallotta volna azt, hogy miért fontos az, hogy két nemzeti érdeket egyaránt fontosnak tekintve össze tudjunk egyeztetni. Arról beszéltem itt, képviselő úr, amíg kint grasszált a folyosón, hogy a régészeti szempontokat és a beruházási szempontokat össze kell tudni egyeztetni.
Képviselő úr, ha ez a törvényjavaslat nem venné figyelembe a régészszakmai szempontokat, akkor tiltakoztak volna ellene a régészszakmai szervezetek. De még egyszer mondom, olyan egyeztetési sorozaton vagyunk túl, ahol minden érintett szakmai szervezet kifejtette az álláspontját, a javaslatait, amiket a kormány tudott akceptálni, azt bedolgoztuk a törvényjavaslatba.
Hiller miniszter úr is elmondta az előbb teljesen világosan, nincs olyan ügy, amiben teljes szakmai konszenzust lehetne teremteni. Az a lényeg, hogy a szakma véleménye, legalábbis amiben a szakma többsége egyetért, megjelenjen. Ebben a törvényjavaslatban benne van, a szakma elégedett ezzel, és a szakmának nincs problémája a 15 nappal meg 10 nappal, meg 30 nappal, mert ők ismerik azt a feltárási folyamatot meg azt a beruházói folyamatot, amit önök láthatóan nem ismernek, mert olyan részébe akaszkodnak bele, amik ráadásul a legjobban átgondolt, végigtárgyalt, kidolgozott részei a jogszabályjavaslatnak, tehát mögötte maximális szakmai konszenzus van.
A Várkert Bazárra azt tudom önnek mondani, képviselő úr, ön ironizálhat, ez egy teljesen legitim parlamenti műfaj. De azt tudom önnek mondani, mutasson Európában még egy ilyen nagy léptékű beruházást, ahol több mint 10 milliárd forintot költöttünk el, és kevesebb, mint két év alatt egy 30 éve romos műemlék épületet nemcsak hogy teljes egészében felújítottunk, hanem mögötte… (Közbeszólások és derültség az LMP és a Jobbik padsoraiból. - Az elnök csenget.) Nem háromszor, kétszer adtuk át (Az elnök csenget.), kétszer, és először a régi épületet, másodszor pedig az új épületeket. Ha önök mutatnak még egy ilyet Európában, akkor megemelem a kalapomat. De hála a Jóistennek, megvan az a különbség, hogy önök kritizálnak, mi pedig alkotunk. (Taps a kormánypárti sorokból.)
(12.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť