HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Államtitkár úr, én nem kételkedem az ön jó szándékában, ugyanakkor visszaidézném azt a mondatot, amit már az előbb is felolvastam önnek. Itt két új bekezdésről van szó, ami szerint „gazdasági társaság fenntartásában működik”. Ezek alapján megjelenik két szó, két fogalom ezen az egy mondaton belül. Talán jobb lenne tisztázni, hogy mit jelent a fenntartás és mit jelent a működtetés. Például a köznevelés kapcsán ez két abszolút különböző történet. Nem beszélve arról, hogy önök ezzel együtt hatósági jogkört is adnak ezen gazdasági társaságnak. Tessék elolvasni az azt követő (6) bekezdést! Ez erről szól. Olyan jogosítványokkal ruházzák fel, amit normális esetben államigazgatási szervnek vagy polgármesternek, jegyzőnek, önkormányzatnak adhat egyébként csak a törvény a Ket. szerint. (L. Simon László: Melyik bekezdést olvassam el?)
(Nevetve:) Kérem tisztelettel, újra felolvasom. Államtitkár úr, már nemegyszer próbáltam az ön számára értelmezni az ön által benyújtott törvényjavaslatot. A 9. §-ról beszélek, ami az eredeti 46. § (5) és (6) bekezdését jelenti.
A 15 napra visszatérve: lehet, hogy szerződéskötésre elég egy óra is egyébként, de a szerződés tartalmának a leegyeztetésére és meghatározására szerintünk nem.
Egyébként pedig, ha már itt tartunk, még egy dolgot nagyon gyorsan hadd mondjak el fél percben. Apropó, kulturális örökség védelme. A nemzeti vagyontörvényben a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonelemek között mind a mai napig, államtitkár úr, szerepel a 2. melléklet II. bekezdésében a d) és c) pontban a Kossuth téren lévő „forradalom lángja” emlékmű. Tessék már megmondani nekem, hol van ez a „forradalom lángja” emlékműve?! Ha önök törvénybe iktatták, hogy ezt meg kell tartani a nemzeti emlékek között, akkor hol van ez? Hova lett?
Köszönöm szépen. (L. Simon László: Majd pontosítjuk, képviselő asszony.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť