DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA
DR. HARANGOZÓ TAMÁS ATTILA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Schiffer frakcióvezető úrnak mondom, egyrészt azzal teljesen egyetértünk, hogy a részvételi demokráciának ez nem az egyetlen, de az egyik legfontosabb, közjogilag az egyik legrelevánsabb eszköze. Azokról, amiket ön fölhozott rendeleteket és a nyilvánosságot szűkítő rendelkezéseket, nyilvánvalóan indokolható és érdemes is róluk beszélni. De azt gondolom, hogy azt a kormányt, amelyik például az információs önrendelkezésről szóló törvényt annak idején meghozta, vagy az üvegzseb-rendelkezéseket, ma nyugodtan visszasírhatja képviselő úr ebben a tekintetben a 2010 előtti időszakot, még ezekkel a problémákkal együtt is.
Ami pedig Mátrai Márta hozzászólását illeti, szóval, idézek, jó? „Társadalmi feszültségek keltésének eszköze” Mátrai Márta szerint a népszavazás. Képviselő Asszony! Háznagy Asszony! Mondhatnám, hogy önök már csak tudják, de inkább csak annyit tudnék mondani, hogy ne haragudjon, de ez szégyenletes megfogalmazás volt. Az önök Alaptörvényének B) cikke még most is szó szerint így szól: „A közhatalom forrása a nép, és a nép a hatalmát kivételesen közvetlenül gyakorolja.” Sajnos, önöknél a „kivételesen” van a hangsúly, de ezt ön sem mondhatja. Például ilyet sem mondhat, hogy áthárítja a polgárokra a döntést. Miről beszél képviselőtársam?! A nép hárítja át a döntését ránk, közvetett képviselőkre, adja át a jogot arra, hogy mi döntéseket hozzunk helyettük, és hogy a nép ilyen típusú jogát és akaratát nem minősítheti így itt a parlamentben.
Az pedig, hogy rossz időben, rossz szándékkal hoz valaki népszavazási kérdéseket, még egyszer mondom, csak azt tudom mondani önnek, hogy ez a Fidesz önbeismerése volt. Szeretném kérdezni, és azt ki dönti el, tisztelt képviselőtársam, ki dönti el, hogy mi a rossz idő és mi a rossz szándék. Mi úgy láttuk, hogy például - még egyszer mondom és zárom is ezzel - az utcán lévő ügyek egyike-másika még az önök miniszterelnökét is befolyásolta, és döntésének megváltoztatására kényszerítette; valószínűleg nem rossz szándékból és nem rossz időben tette.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť