DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője a múlt héten részben beismerő vallomást tett, hiszen beismerte, hogy rajta van azon a listán, akiknek a beutazását korlátozta az Egyesült Államok, beismerte azt is, hogy a NAV több tisztségviselője szerepel ezen a listán, és beismerte azt is, hogy rögtön, amikor erről értesült, ezt a kormány illetékesének jelezte. Ezzel bebizonyosodott, hogy az elmúlt hetekben önök a szemünkbe hazudtak, és nemcsak a mi szemünkbe, hanem a magyar választópolgárok szemébe is, hiszen meghallgathattuk Varga Mihály miniszter urat arról, hogy ő semmilyen értesítést nem kapott, meghallgathattuk Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úrnak azt a kijelentését, amely mintegy kémregénybe helyezte a szocialista frakciót, és amerikai ügynököknek aposztrofált minket azzal, hogy mi megvádolunk sok-sok köztisztviselőt. Ő is hazugságba keveredett, hiszen bebizonyosodott, hogy Vida Ildikó rajta van ezen a listán, de beszélhetnénk L. Simon László kijelentéséről, hogy a postán elkeveredett ez az értesítés.
Kik vannak ezen a listán? Engedjenek meg egy idézetet: azok, akikről hiteles információ áll rendelkezésre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak. Vida Ildikó azt is beismerte, hogy 2011-2012-ben közel 1000 milliárd forint nem folyt be a költségvetésbe az áfacsalások nyomán, és büszkén jelentette be, hogy ez 2013-ban már csak 900 millió forint. Azt ezzel beismerte, hogy azok az elvonást jelentő intézkedések, amelyeket önök bevezetnek a költségvetés kapcsán a következő hetekben, amelyekről tárgyalunk, illetve az adóemelések is azért szükségesek, mert ez az adóbevétel nem folyik be. Tehát beismerte azt, hogy ez a bevétel évente közel 1000 milliárd forint, a GDP 3 százaléka, nem gyarapítja a magyar költségvetést.
Itt felmerül a kérdés, amit Varga Mihály miniszter úr feltett, hogy mi a baj Vida Ildikóval. Vida Ildikóval ez a baj: 1000 milliárd forint áfabevétel nem folyik be a költségvetésbe. Az a baj, hogy elbujdokolt, külföldre utazott, és nem adott számot arról a vádról, amely az ő személyét is érintette, hanem több hét múlva az önök hazugságát bizonyítva jelentette be egy interjú során, hogy ő is érintett ebben az ügyben. Ez önmagában bizonyítja az ő alkalmatlanságát, ezért azt kérjük a miniszter úrtól, hogy kezdeményezze Vida Ildikó felmentését. Ne felejtsük el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr az, aki jogosult kinevezni.
Kérdezem, meddig irányítják a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt korrupciós vádakkal illetett személyek, akikkel szemben más ország végrehajtható rendészeti intézkedést is elrendelt. Tényleg a pártatlan és független (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Vida Ildikóra kívánja-e bízni saját ügyének vizsgálatát? Kérdezem, mikor tesznek javaslatot arra, hogy felmentsék Vida Ildikót. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť