DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT igazságügyi minisztériumi államtitkár: Valójában én fogok válaszolni. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A közokirathamisítás valóban a büntető törvénykönyv szerint közbizalom elleni bűncselekmény, mégpedig mind a régi, mind az új büntető törvénykönyv szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűntett. Tehát jogos a kérdés, hogy hogyan kezel ilyen helyzetet az a szervezet, amelynek tagja, tisztségviselője Kunhalmi Ágnes képviselő asszony. A Magyar Szocialista Párt alapszabálya az interneten, az MSZP honlapján elérhető, én magam is ott értem el (Dr. Schiffer András: Be akarsz lépni?), amennyiben természetesen nem javasolják nekem, hogy olvassam, akkor, ígérem, többet nem is látogatom az MSZP honlapját, de most az egyszer meglátogattam.
Azt olvastam ott, hogy fegyelmi vétséget követ el az a párttag, aki az alapszabályban foglalt kötelezettségét szándékosan megszegi. Így különösen bűntettet vagy vétséget követ el, jogellenes magatartást tanúsít, valamint más olyan cselekményt végez, vagy olyan helyzetet használ ki, például tisztségével, kapcsolataival, információval erkölcstelenül visszaél, amely alkalmat ad a párt elleni támadásra. Érdekes, ugye, ebből a megközelítésből arra gondolnunk, hogy a Magyar Szocialista Párt szerint az, hogy egy tagja bűncselekményt követett el, nem ad alkalmat a párt elleni támadásra, vagy legalábbis nem tudjuk, hogy emiatt az egyébként Kunhalmi Ágnes mellett ülő Bárándy Gergely képviselő úr, aki az MSZP etikai bizottságának elnöke, eljárást indított volna a képviselő asszony ellen. De úgy gondolom, ez az MSZP belügye.
Az viszont az Országgyűlésre tartozik, hogy minden országgyűlési képviselőnek a korábbi, esetleges büntetésére vonatkozó adatait nyilvánosságra kell hozni. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Köszönöm szépen a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť